5,9

Grolsch Herfstbier 0.0%

Grolsch (63)

Grolsch Herfstbier 0.0% is een alcoholvrij Bockbier. Officieel mag het geen Bockbier heten, omdat dit bier geen stamwortgehalte heeft van tenminste 15,5 Plato. Vandaar de naam Herfstbier. Grolsch Herfstbier 0.0% heeft zoete moutige tonen en smaken die doen denken aan karamel en chocolade. Ook proef je duidelijk gedroogde vruchten, zoals rozijnen. Een prima keuze als je toch van een smakelijk herfstbier wilt genieten, maar geen alcohol wilt.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
0.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,9

Het oordeel van de Bierista's

Grolsch Herfstbier 0.0% is beoordeeld met een gemiddelde van 5,9 door onze Bierista's

5,7

Smaak

7,2

Zicht

6,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Voor een alcoholvrij bier is de grolsch herfstbier verrassend vol en zoet van smaak."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,4 Zicht Donkeramber bier. Niet troebel zonder vlokken.

7,7 Neus Warme karamel, rozijnen en chocoladetinten.

6,9 Smaak Waterige smaak, waarbij de zoet en herfsttinten doorkomen tijdens het proeven.

Spijssuggestie Hartig en vleesgerechten

6,9

"Als je dan toch voor het namaak bier gaat, kan je hier wel aan beginnen. Gelukkig geen Bockbier want daar heeft het natuurlijk niet zoveel mee."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Mooie donkere kleur, helder met wat slappe schuimkraag

6,9 Neus Zoetig en kruidig. Ruikt lekker.

7,0 Smaak Ze hebben het begrepen bij Grolsch. Die nare smaak van 0.0 bier is nauwelijks tot niet aanwezig. Smaakt zoet en kruidig. Best lange nasmaak.

Spijssuggestie 's middags na het werk met een bakje ongezouten noten (als we dan toch niks toevoegen)

5,5

"Geur niet echt lekker, De smaak is ook niet zo het ware. Beide nogal dun en wat chemisch aandoend. Verder erg zoet. Het beste aan dit bier is het mooie uiterlijk. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker bruin, helder bier, met een forse, beige, schuimkraag, van stabiel, vrij fijn schuim

5,5 Neus Moutig, wat lichte karamel tonen en een geringe kruidigheid, verder wat muf, of eerder chemisch van geur.

5,5 Smaak Dun, wat waterig, zoet ,te zoet, karamel en wat geroosterde mout. Ook de afdronk is dun, net als de nasmaak, die een chemisch tintje heeft. blijft in de mond plakken. Niet mijn bier.

Spijssuggestie Doe maar een handje vol pinda's.

6,8

"Mist de body van de hersftbock maar ik vind het een goede poging voor een alcoholvrije bock."

Maykel Boes

14.620

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Diep robijnrood, helder met een beige schuimkraag.

7,0 Neus Moutig, zoet, karamel.

6,0 Smaak Zoet, moutig, karamel, licht kruidig.

6,3

"Een dappere poging van Grolsch om hun herfstbock in een 0.0 uit te brengen (die vanwege het stamwortgehalte geen 'bock' mag heten)"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Helder koperkleurig bier met een grillige mokkakleurige schuimkraag die even blijft staan.

6,0 Neus Geur is wat onbestemd maar lijkt uiteindelijk richting rozijnen te gaan.

6,0 Smaak Smaak heeft een vleugje caramel, maar ook hier vind ik de rozijnen de boventoon voeren.

Spijssuggestie Kinderbueno

6,5

"Verdiend wel een voldoende, maar ik wordt er niet wild van. Het heeft veel moutige tonen, dat maakt ‘m ook erg zoet en dat overheerst een beetje."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mooie heldere diep rode en bruine kleur. De schuimkraag had wat langer mogen blijven staan.

6,0 Neus Veel zoetige mout en caramel.

6,5 Smaak Veel mout en caramel. Verder wat gedroogd fruit maar het mist die “boost” ….

Spijssuggestie Roggebrood met haring.

4,0

"Ik ben geen fan. Dit heeft niks te maken met seizoenbier...."

Review
Zoet
Zuur
Koolzuur

6,0 Zicht Diep donker bruin/amber kleurig bier. Mooie schuimkraag die het aardig volhoudt.

6,5 Neus Zoete drop, bloemig, vanille. Ruikt lekker.

2,0 Smaak De smaak heeft niks met bockbier te maken. Dat is logisch, want alcoholvrij bockbier dat kan niet. Toch had ik gehoopt dat het een goed alternatief zou zijn, maar dat is het niet. De smaak is vooral zoute koolzuur en that's it.....

Spijssuggestie Op zich is het bier passend bij elke maaltijd om de dorst te lessen.

6,2

"Het is een behoorlijke uitdaging om een herfstbier (Bock) te brouwen zonder alcohol. Het is Grolsch redelijk gelukt, want de karamel tonen en de gebrande mout is duidelijk te proeven. Ik vind het wel te zoet en ook iets aan de dunne kant."

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.

6,9 Zicht Rood bruin met mokka kleurig schuim.

6,5 Neus Zoet, karamel, rozijnen, maar ook iets van snoep.

6,1 Smaak Zoet, karamel, gebrande mout, dun.

Spijssuggestie Gevulde portebello met geitenkaas en rozemarijn.

6,0

"niet echt mijn bier, heel erg zoet. te zoet. en de verbrande suiker smaak die het bittertje volgens mij geeft vind ik niet echt prettig achter in de keel. mout is zeker wel goed aanwezig hebben ze mooi gedaan. en de kleur is ook zeker mooi. "

Janno Post

3.655

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht mooie donkerbruine bier met stevige witte schuimkraag , redelijke koolzuurgehalte.

7,5 Neus mooie branderige tonen van karamel misschien ook wel karamelmout. want je rook goed het mout. en karamel en of gebrande suiker. Kandij en kruiden

6,0 Smaak ja de smaak. gebrande suiker. eigenlijk verbrande suiker. de bitterheid komt van gebrande suikers. (verbrande suiker) karamel kandij en heel veel zoetigheid. mout proef je ook echt heel goed. maar achter in de keel prikt het suiker teveel

Spijssuggestie salades, aziatische gerechten , gevolte. kip

7,5

"Lekker verfrissend herfstbiertje. Als het even alcoholvrij moet een topper"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Amberbruin witte kraag

7,5 Neus Gebrande mout tonen met een zoetje

7,5 Smaak Kandij smaak met gebrande mout tonen

Spijssuggestie Dessert crème brûlée of lekker belegen kaas

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen