7,7

Gulzige Gans Waggel

Brouwerij De Gulzige Gans (7)

Waggel van brouwerij de Gulzige Gans in Drenthe is een smaakvolle Tripel. Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd en alcoholverwarmend in de mond. Fruitig, kruidig en vol smaak door onder andere toevoeging van koriander.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Gulzige Gans Waggel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,8

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Volle zoete kruidige tripel "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Goudgeel mistig met mooie witte schuimkraag

6,9 Neus Zoetmoutig , kruidig, fruitig

7,6 Smaak Fruitig, zoetmoutig, koriander

Spijssuggestie Harde pittige worst

7,5

"Aangename tripel, zacht romig en licht kruidig. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Goud kleurig troebel bier met flinke, houdbare schuimkraag

7,0 Neus moutig, licht kruidig, de typische geur van een traditionele tripel met korinader

7,5 Smaak Nogal zoet, moutig en romig in de mond. Nasmaak is fris met een niet te intensieve, maar wel houdbare hop bitterheid. Triple zonder de stevige kruidigheid van een Belgische tripel. Naar mijn idee best aangenaam.

Spijssuggestie Lekker bij een pasteitje, ragout.

7,7

"Een tripel vol van smaak. Fruitig en kruidig"

Gijs Pullen

28.713

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Donkergeel, snel verdwijnende schuimkraag

7,1 Neus Fruitig en wat zoet

7,5 Smaak Fruitig en moutig. Volle smaak

Spijssuggestie Kaasplankje

7,8

"De kruiden en de fruitige geuren maken dit een verwarmende trippel."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Donkergeel, troebel met een snel inzakkende schuimkraag.

7,5 Neus Zoet, moutig.

8,1 Smaak Fruitige smaken, kruidig. De coreander geeft een prikkelend gevoel. De alcohol voelt warm aan in de mond.

Spijssuggestie Plankje met diverse pittige worsten.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen