Claude Roovers
2610
Claude Roovers Schalkhaar, Nederland
Bierista - 1 Badge - 2610 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktClaudeBierista Bierdiploma
Review badges 3 reviews
Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
Review : Westvleteren 12
7,8 Zicht Helder amber / roodbruin met een cremekleurige schuimkraag van een fijne structuur
8,4 Neus geuren van licht geroosterde toast, moutig en licht zoet met een hint van paardendeken
8,7 Smaak Caramel en kandij met een bittertje op het eind. Toch meer moutige tonen dan zoet. Cremig mondgevoel door het koolzuur en verwarmend door de alcohol
Spijssuggestie Niets erbij, gewoon genieten van dit bier zelf..
"Een hele fijne tripel door de goede balans tussen fris zuur, fruitig en bitterheid. Waar bij andere tripels het zoet/mout nog wel eens wil overheersen is dat hier niet het geval. Het koolzuur draagt bij aan een goed mondgevoel en een bepaalde lichtheid/sprankeling. Dit maakt het ook een prima bier om te combineren met verschillende pittige gerechten "
Review : St. Bernardus Tripel
8,0 Zicht Helder goudgeel met een mooie witte schuimkraag
7,7 Neus kruidig (koriander/sinaasappel/hop) met moutige tonen
8,3 Smaak lichtzuur in balans met een fijne bitter en sporen van kruiden. Geen overheersing van zoet. Het hogere koolzuur maakt het een tintelende beleving en laat een frisse indruk achter voor toch een relatief zwaar bier.
Spijssuggestie Chili con/sin carne
"Een fris en goed doordrinkbaar bier met veel hoppige fruittonen en een lichtbittere nasmaak die uitnodigt om alle smaaksensaties te herhalen via een nieuwe slok "
Review : Duvel 6,66
8,0 Zicht mistig/licht troebel en lichtgeel met een grote volle schuimkraag. Een aantrekkelijk plaatje
7,1 Neus Licht fruitig (vooral citrus) met hopgeuren
Smaak Fris, hoppige fruitigheid van mandarijn en bloemen. Een lichtbittere afdronk
Spijssuggestie Een mooie aanvulling bij een ceasar salade
"Een complex bier met verschillende sensaties. Het laat zich moeilijk vangen in één enkele typering. Maar dat maakt het juist interessant"