7,7

Naastbos 6.66 Dark Chocolate Stout

Naastbos (6)

Naastbos 6.66 Dark Chocolate Stout is een Stout van 6,7%. Aroma's van koffie en chocolade.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.7%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Naastbos 6.66 Dark Chocolate Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,5

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Zoet bier met uitbundige tonen van chocolade in geur en smaak. De geur heeft nog een toets van vanille, en de nasmaak heeft een onverwachte, maar passende bittertoon."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Erg donker bruin, ondoorzichtig bier met een medium grote licht bruine schuimkraag van fijne bellen, die vrij vlug inzakt.

8,0 Neus Chocolade, donkere chocolade met een vleugje vanille. Intens en vol van geur.

7,5 Smaak Zoet in de mond, chocolade in de smaak en een bitter in de nasmaak. Geslaagde combinatie.

Spijssuggestie Browny, liefst net uit de oven

8,5

"Een bier voor liefhebbers van het donkere snoepgoed beter bekent als chocolade. Maar er is een goede balans tussen de chocolade en de hop die toch ook aanwezig is"

Hans Baard

2.905

Review
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een nauwelijks doorzichtig bier met een ietwat bruinige schuimkraag

8,0 Neus Tja wat zal ik zeggen het is chocola wat de klok slaat met toch ook een vleugje hop

8,0 Smaak Net als de reuk is ook bij de smaak de overheersende sensatie chocolade. Maar ook de hop kan geproefd worden.

Spijssuggestie Gezien de aard van dit bier kan ik niet echt een maaltijd keuze maken. Gewoon met vrienden om een haardvuur op een druilige herfstavond

7,0

"Ik ben meestal geen fan van “bier met een smaakje”, maar deze 6.66 chocolat stout heeft me aangenaam verrast. Uiteraard proef je veel chocolade maar ook de gebrande mout, en hop zijn gelukkig nog terug te vinden."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,1 Zicht Mooi donker, nauwelijks doorzichtig. De lichtbruine schuimkraag blijft redelijk lang staan.

7,7 Neus Chocolade, véél chocolade.

7,2 Smaak Uiteraard chocolade, maar ook weldegelijk hop. Ik was aangenaam verrast door de goede balans.

Spijssuggestie Geen. De chocolade smaak is toch wel zo uitgesproken, dat ik hier niet snel iets bij zou eten.

Bier Top 100: Tripel Karmeliet veroverd zilver

Na vele inzedingen van de Bierista bierkenners is er weer een top 100 ontstaan. Wij hebben ze opgesomd in de Bier top 100 2024.

Verder lezen

Dit is geen gewoon blond bier… ontdek de La Trappe Blond Special Edition 2025

Heb jij ooit een slok genomen van een bier dat niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart raakt? Nee? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met de La Trappe Blond Special Edition 2025. Want geloof ons: dit is veel meer dan een blondje om je vrijdagmiddag mee af te sluiten.

Verder lezen

Nieuwe Duvel Imperial Blond: rebels, krachtig en onweerstaanbaar zacht

Zet je schrap, bierliefhebber, want er waait een frisse, gedurfde wind door de kelders van Brouwerij Duvel Moortgat. Maak kennis met Duvel Imperial Blond – een tijdelijke maar indrukwekkende nieuwkomer binnen het iconische Duvel-assortiment.

Verder lezen

De rijke geschiedenis en variëteiten van bier

Ontdek de rijke geschiedenis, variatie en het brouwproces achter jouw favoriete bier.

Verder lezen