9,0

La Trappe Oak Aged #35

Bierbrouwerij De Koningshoeven (32)

La Trappe Oak Aged #35 is een Quadrupel. Het bier is voor langere tijd gerijpt op verschillende houten vaten, daardoor heeft het een unieke, complexe smaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,0

Het oordeel van de Bierista's

La Trappe Oak Aged #35 is beoordeeld met een gemiddelde van 9,0 door onze Bierista's

8,4

Smaak

7,6

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,9

"Super lekker! Bij het open maken kwam de geur me al tegemoet. Genieten van elke slok"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht rood, helder, dunne schuimkraag, bruisend

7,5 Neus alcohol, port, pruim

7,5 Smaak pruim, licht zoet, zacht

9,1

"Een klassieker 2 jaar gelegen op Braziliaanse Cachaça Rum vaten en daarna nog 2 jaar gerijpt in mijn eigen kelder. Dit heeft geresulteerd in een subtiele zoetzure rumsmaak met tonen van kaneel en drop. Mooie combinatie met het moutige en de karamelsmaak van de originele Quadrupel. "

Evert van de Grift

600

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi donker beige met een kleine korte schuimkraag.

7,0 Neus Muffig met een beetje kurk en lichte zoetigheid.

9,2 Smaak Subtiele fruitige en zurige rum smaak met tonen van kaneel en drop icm met de traditionele moutigheid en karamelsmaak van de originele Quadrupel. In de afdronk komt subtiel het eikenhout naar boven.

Spijssuggestie Tijdens een diner met een heerlijke biefstuk of wild icm gebakken portobellos of champignons. Of in de avond bij een heerlijke oude kaas (bij voorkeur die van La Trappe zelf) of een stuk pure chocolade.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen