8,0

Gulpener Quadrupel Whisky Barrel Aged

Gulpener Bierbrouwerij (75)

Gulpener Quadrupel Whisky Barrel Aged is gerijpt op houten whiskyvaten uit de schotse regio Speyside en ontwikkeld in een unieke samenwerking tussen Jan Linders met de specialisten van de microbrouwerij in de Gulpener Bierbrouwerij.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

Gulpener Quadrupel Whisky Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,3

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Een bier bom vol smaak!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Robijn rood, helder

8,0 Neus Whiskey, alcohol, vanille en rozijntjes

8,0 Smaak Bourbon/whiskey, vanille, anijs en kruidige tonen. Volle body.

Spijssuggestie Om van te genieten in goed gezelschap

7,0

"Een heerlijk bier, lekker vol van smaak waarbij de whiskey en de alcohol niet overheersen. Maar de smaak van vanille en karamel goed aanwezig zijn."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht De kleur is donker koper en helder. Het heeft een crême achtig schuim met een fijne structuur.

7,0 Neus Het bier heeft duidelijk aroma's van whisky, mout, karamel en vanille.

7,0 Smaak Een bier met een volle smaak met tonen van whisky, mout, vanille en karamel. De whisky en alcohol overheersen niet en het heeft een volle smaak met een moutige zoetheid. Goed in balans.

Spijssuggestie blauw aderkaas met vijgenbrood, gerookte vis, wild en chocolade.

8,5

"Deze Quadrupel, gerijpt op houten whiskyvaten uit de schotse regio Speyside, is fantastisch. Gewoon genieten! Een grandioos verschil met de gewone Quadrupel in zowel zicht, geur als smaak. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Vol donkerbruin, helder echter met een heel dunne schuimkraag welke snel inzakt.

8,0 Neus Portachtig, rozijnen

8,5 Smaak Alcoholisch, een zuurtje en vol (portachtig) met tonen van rozijnen. Prikkelend op de tong.

Spijssuggestie Stokbroodje met paté of oudere kazen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen