7,4

Uiltje Great Grammy’s cosy coffee cocktail

Uiltje Brewing Company (240)

Espresso dubbelbock

Details

Bierstijl
Alcohol
7.2%
Categorie
Donker en Rijk
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Uiltje Great Grammy’s cosy coffee cocktail is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,0

Smaak

7,0

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,1

"Persoonlijk een tegenvaller dit bier van het uiltje, ben veel beter gewend van het uiltje."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een mooie bruine en troebel bier, mooie fijne schuimkraag die wel snel inzakt.

5,2 Neus Vrij vlak, wat mout

5,0 Smaak Smaakt valt tegen. Waterig, licht koffie achtig. Plakkerig en weinig smaak in de afdronk.

Spijssuggestie Zou er sowieso niets bij eten.

8,0

"Mooi bier met een goede neus en betere smaak. Zoet, geroosterde mout, en tonen van zoethout zorgen voor een complexe, aangename smaak, die wordt afgerond door een mild bittertje. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Bruin, troebel bier met een crème kleurige, grote kraag van vrij fijn, romig schuim dat goed lang blijft staan.

8,0 Neus Geroosterde mout, kruidig met een karamel tint, zoet. Volle geur, aangenaam in de neus.

8,0 Smaak Smaakvol, zoet, karamel, geroosterde mout, en zoethout. Vol en romig in de mond, met een bittertje in nasmaak, Het zoete blijft wat op de lippen plakken.

Spijssuggestie dessert op basis van chocolade.

7,2

"Het is een mooi biertje van het uiltje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,1 Zicht Mooi kastanje bruin een compacte schuimkraag

6,7 Neus Licht gebrande mout hopig

6,6 Smaak Zacht gebrand moutig hopig en een lichte Bitterje in de afdronk

Spijssuggestie Dessert biefstuk

8,3

"Zoet en bitter gaan zeer goed samen en zorgen voor de nodige diepgang en een intens en lange afdronk. De koffie is prominent aanwezig. Deze doppelbock kan ook door gaan voor een intense stout. Zeer smaakvol! "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Bruin met een rode gloed en een mooie laag beige compact schuim dat inzakt.

7,3 Neus Gebrande mout, toast en espresso.

8,5 Smaak Zoet en bitter gaan zeer goed samen en zorgen voor de nodige diepgang en een intens en lange afdronk. De koffie is prominent aanwezig. Deze doppelbock kan ook door gaan voor een intense stout. Zeer smaakvol!

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen