8,9

Straffe Hendrik Heritage 2017

Brouwerij De Halve Maan | Brugge (21)

Straffe Hendrik Heritage 2017 is een Scotch Whisky Oak Aged Ale. Het bier wordt na een jaar gerijpt te hebben op eiken houten vaten, telkens in het najaar in een limited edition uitgegeven.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,9

Het oordeel van de Bierista's

Straffe Hendrik Heritage 2017 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,9 door onze Bierista's

9,0

Smaak

8,6

Zicht

8,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,6

"Een genietbier"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,2 Zicht goede bruine schuimkraag, helder, rood-bruin, bruisend

8,5 Neus lichte mout, licht zoet, lichte alcohol

8,8 Smaak zoetig, rozijn

9,2

"Wat kunnen met name de donkere bieren toch wonderbaarlijk en verrassend mooi zijn en veelomvattend in voorkomen en smaak. Dit Brugs Quadrupel Ale uit 2017 was al mooi op dronk in 2019 maar kan vermoedelijk best langer rijpen in de fles. Alle componenten zullen zich nog meer naar elkaar zetten. Geproefd is uit Bottle No. 05147. Dit bier is wellicht iets te mager om zomaar solo te drinken en komt het best tot zijn recht aan tafel in combinatie met smaakvol en sappig vlees gebraad (een simpele tournedos zonder gerommel kan het al zijn of anders met (of zonder) gekarameliseerde uien in een roomsaus). Deze traktatie in gepaste 75 cl. fles complementeert de maaltijd op voortreffelijke wijze, maar is beslist geen wegslobber tafelbier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

9,0 Zicht Zwart met rode schijn en nog een beetje doorzichtig. Matig, beige en medium schuim dat snel weg bruist.

9,2 Neus Mooie inmiddels zachte houttonen van de vatrijping in een prettige licht alcoholische sterke drank walm in een oase van rode fruitsoorten.

9,2 Smaak Prachtige mild romige uitgebalanceerde vanillestroom over een warm bed van alcoholische impressie, heerlijk hout en rode fruitigheid (donkerrood, maar ook aardbei). Nauwelijks bitter en pietsje chocolade.

Spijssuggestie Vol vlees gerechten in de (rosé) gebraden sector. Kan ook met uitgebreid smaakpalet aan kazen, dadels en vijgen(brood).

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen