Schwarzbier
Schwarzbier komt oorspronkelijk uit het oostelijk deel van Duitsland. Het is een donker ondergistend bier. De smaak wordt bepaald door geroosterde moutsmaken in combinatie met een verfijnde hopbitterheid. Schwarzbier is zoet, maar iets wat dunner en wat cleaner dan bijvoorbeeld een Münchener Dunkles.Zicht
Donker tot bijna zwart, maar nooit echt zwart. Het bier is helder en heeft een mooie volle schuimkraag, die gezien de donkerte van het bier opvallend wit is.Geur
De geur zit vol aroma's van geroosterde mout. Het zijn echter niet die scherpe aroma's van sterk geroosterde mout. In deze aroma's zit een mildheid, een zachtheid. De hopgeur spreekt een subtiel woordje mee.Smaak
De smaak is licht tot medium zoet. Het is de zoete moutsmaak, die geroosterheid in zich heeft en karamelaroma's. De geroosterdheid kan tonen van chocolade met zich meebrengen. Net als in de geur is de hop subtiel op de achtergrond aanwezig.Algemene kenmerken
Alcoholpercentage: 4,6 - 5,2% Kleur: 50-115 EBC Bitterheid: 22-30 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: gegrilde kip, Münsterkaas, vruchtencake Bekende voorbeelden: Köstritzer, Oettinger, MönchshofBestel de Bierista® Bieropleiding
Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.