Oud Bruin
Oud Bruin is een bierstijl die bekend staat om zijn donkerbruine kleur en zijn zoetheid. Vroeger werd dit zeer voedzame bier aanbevolen aan onder meer zogende vrouwen. Dit Oud Bruin kreeg niet de tijd goed uit te vergisten. De gistcellen hebben dus onvoldoende tijd de suikers om te zetten in koolzuur en alcohol. Gevolg is veel restsuiker, dus een zoete smaak en een laag alcoholpercentage. Bij Oud Bruin hebben zowel de kleur als de smaak een kunstmatig duwtje in de rug gehad. In met name Limburg wordt Oud Bruin in de mix gedaan. Pilsener en een scheut Oud Bruin vormen dan de zogenaamde Sjoes, afgeleid van het Duitse Schuss, dat 'scheut' betekent.Zicht
Oud Bruin dankt zijn kleur niet alleen aan gekleurde moutsoorten. Om de fraaie donkerbruine kleur te krijgen worden toevoegingen gebruikt. Het bier is helder en heeft een romig schuimlaagje.Algemene kenmerken
Alcoholpercentage: 2,5 - 3,5% Kleur: 70-130 EBC Bitterheid: 8-24 EBU Gisting: Ondergistend en gefilterd. Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde groenten Bekende voorbeelden: Heineken, Alfa, Brand, BudelsGeur
De geur is zoet, zoet en nog eens zoet. Je ruikt de karamel en de zoetstoffen.Smaak
Oud Bruin is erg zoet, karamelachtig. Het bier is kunstmatig gezoet.Bestel de Bierista® Bieropleiding
Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.