Kölsch
Kölsch is een Duits biertype van hoge gisting. Hier bier heeft veel weg van Pilsener. Echter Pilsener is ondergistend en Kölsch bovengistend, maar door de koude lagering is deze bierstijl uit Keulen toch redelijk clean. In 1986 tekenden 24 brouwers een convenant waarin staat dat alleen zij Kölsch mogen brouwen. Deze brouwerijen hebben zicht op de Keulse Dom. Kölsch is ongepasteuriseerd en gefilterd; Wiess is de ongefilterde variant. Een Kölsch heeft subtiele hoparoma's met weinig esters. De smaak is vooral fris, zoetig en licht bitter en heeft veelal een droge afdronk.Zicht
Kölsch heeft een licht gele tot blonde kleur, is helder of heeft een lichte troebeling. De schuimkraag is romig en laat bij ieder slok een randje achter in je glas.Geur:
De koude lagering is verantwoordelijk voor de weinige esters. Het bier heeft daarom een vrij neutrale geur, hooguit lichtzoet tot licht hoppig met subtiele fruitige aroma's.Smaak
Een droge afdronk is kenmerkend voor dit lichtzoete, ietwat bittere bier met flink wat koolzuur. In het smaakpalet vind je af en toe wat fruitige aroma's.Algemene kenmerken
Alcoholpercentage: 4,0-5,0% Kleur: 10-17 EBC Bitterheid: 20-30 EBU Gisting: Bovengistend Glas: stange Serveertemperatuur: 5 - 7 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Braadworst, Romige notenkaas, Abrikozencake Bekende voorbeelden: Früh, Burger, Garde, MalzmühleBestel de Bierista® Bieropleiding
Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.