7,7

Meesterstuk 2020

Jopen Bier (206)

Jopen Meesterstuk is een jaarlijkse traditie. Elk jaar wordt er een bijzonder bier gebrouwen onder deze naam. Meesterstuk 2020 is een zeer rijke Stout met vanille, zeezout en cacao. Lactose zorgt ervoor dat dit rijke en complexe bier zeer smooth aanvoelt. Een meesterstuk, met recht!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.1%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12-14 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Meesterstuk 2020 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,9

Smaak

8,0

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Een echt meesterstuk waar je even voor moet gaan zitten. Het is geen allermans vriend."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Zeer donkerbruin, chocolade kleur schuimkraag, deze zakt snel in.

8,7 Neus Pralines, vanille en cacao.

8,8 Smaak Cacao, vanille en praline. Hij is zoet, dit kan je tegen staan. In de smaak en afdronk merk je de alcohol.

7,3

"Een lekker bier, maar geen doordrinker door de intense smaak"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,3 Zicht bruin schuim direct weg, donker, lichte bruis

8,3 Neus karamel, vianetta

6,7 Smaak karamel, mout

Spijssuggestie Dessert

7,4

"Een mooi bier voor koude wintermaanden."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Zwart bier met een dun laagje crème-kleurig schuim

7,5 Neus Alcoholisch, chocolade , gebrande mout

8,1 Smaak Een volle romige smaak, in de nasmaak zit: chocolade kaneel, roasty aan het einde wat spicy en laurier.

Spijssuggestie Was heetlijk met cashewnoten.

7,6

"Een waar spektakel. Een bier van een ander niveau; extreem, verrassend en verwarrend."

Koen Persoon

2.855

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Donker, weinig tot geen schuim, stroperig

8,1 Neus Intens en zoet; karamel, chocolade en drop

7,9 Smaak Smaken waar je van moet houden vanwege de intensiteit: Karamel, chocolade, zout en drop. Heel zoet.

Spijssuggestie Chocoladedessert, pittige kazen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen