7,6

Kompaan Vrijbuiter

Kompaan Bier (61)

Kompaan Vrijbuiter heeft een donkere kleur als ebbenhout. Behalve de bitterheid van de geroosterde mout heeft dit bier een hoppig karakter. Prima begeleider van smaakvolle kazen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.1%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Porter
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Kompaan Vrijbuiter is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,3

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Ik vind dit een erg lekkere porter. Een goede soort koffie smaak die erg makkelijk drinkt. "

.. -

Review

7,4 Zicht

8,2 Neus

7,8 Smaak

7,5

"Voor een porter is het prima, maar een dubbel porter zou toch beter moeten zijn. Zodra het bier is opgewarmd komen er al wat meer smaken vrij. Koffie, gebrande mout, dadels en caramel komen steeds duidelijker naar voren. Drinkt gemakkelijk weg en zou zo een nieuwe bestellen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

7,5 Zicht Mooie uitnodigende kleur maar schuimkraag is niet super.

7,5 Neus

7,5 Smaak Blijft net lang genoeg hangen.

6,6

"Van een dubbele porter verwacht je meer smaak van koffie, chocolade, mout en body. Het is een prima bier maar absoluut geen hoogvlieger. De kleur is ook net wat te helder als je hem bij het licht houdt."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,5 Zicht Vrij licht voor een Double Porter

6,7 Neus Beetje koffie, caramel zoetig en drop.

6,5 Smaak Lichte smaak van drop, koffie en een klein zoetje.

7,2

"Dit bier mist body en smaken, een double porter zou meer smaak mogen hebben, zoals veel chocola, fruitigheid en ook zeker meer bitter. Het is vrij vlak."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body

7,1 Zicht

7,2 Neus Moutig, chocola, zoetig

6,9 Smaak Moutig, zacht chocola, zacht zoet, heel weinig bitterig

8,3

"Smaakvol bier. Bittere koffiesmaak en vol moutig. Genieten bij pure chocolade."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht

8,0 Neus

8,4 Smaak

Spijssuggestie Pure chocolade en kaasdessert

8,1

"Goede donkere porter met veel choco"

Jan Otten

12.698

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,9 Zicht Donker met matig schuim

7,9 Neus Choco branderig koffie

7,9 Smaak Dik, veel bittere choco

Spijssuggestie Gegrild vlees

7,7

"Een bier met een sterke smaak maar drinkt toch soepel weg, gevaarlijk lekker"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donkerrood maar helder bier met een licht bruine schuimkraag

7,6 Neus Geur van donker geroosterde mout

7,7 Smaak Smaak van geroosterde en een wat verwarmende afdronk

Spijssuggestie Lekker bij een kaasplankje van stevige belegen of pittige kazen

7,5

"Een mooi donker bier waarin de bitterheid wel overheerst. Zeker als je deze niet te koud drinkt komen de smaak en geur van de donkere gebrande mouten naar boeven"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Helder en toch wel doorschijnend voor een porter

7,5 Neus

7,0 Smaak Bitter van geroosterde mout en hop. Smaak is wel vrij snel weg

7,0

"Een mooi bier, maar ik had meer verwacht van een dubbele porter."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Een donker bier met snel verdwijnende kraag.

7,0 Neus Koffie, chocolade en rozijnen.

7,0 Smaak Een mooie balans tussen koffie en zoet.

8,3

"Een porter met intensiteit, gul van gebrande tonen als koffie, chocola en getoast brood. En dan toch gevaarlijk doordrinkbaar, fris gehopt, je bestelt er zo nog één!"

Oswin Hasenbosch

2.430

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,4 Zicht Fraaie donkere kleur, caramel bruine schuimlaag.

8,6 Neus Gebrande en donkere aangename geuren als chocolade, koffie en toast maar ook kruidige toetsen als laurier en zoethout.

8,5 Smaak Opnieuw veel donkere smaken maar het bier doet wel krachtig maar niet zwaar aan. Het heeft een frisheid waardoor prima nog zo'n glas wilt .

Spijssuggestie Van de grill geroosterd rundvlees, stoofschotels maar ook pure chocolade gaan goed samen.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen