8,7

Jopen De Verloren Zoon #6

Jopen Bier (206)

Jopen De Verloren Zoon #6 is een Barrel Aged Barley Wine. Het bier heeft 345 dagen gerijpt op Ben Nevis whiskyvaten. Fluweelzacht met tonen van karamel en kruidige toetsen

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

Jopen De Verloren Zoon #6 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,6

Smaak

8,4

Zicht

8,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"Barley Wine die duidelijk laat merken uit welk vaatje het getapt is. Na 1 flesje wil je blijven genieten (bij die al dan niet denkbeeldige open haard) met nog eentje. Ten minste houdbaar tot december 2038 deze versie en dat betekent dat ie dus ook nog wat jaartjes kan blijven rijpen in de fles onder juiste condities (kelder koel en donker)."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,9 Zicht Zwart met ietsje rode weerschijn, ondoorzichtig en vol koolzuur. Beperkt licht beige en fijn tot grover schuim, dat vrij snel inzakt.

9,1 Neus Sterke geur van houtlagering na 345 dagen, waarin met name tonen van het hout als van de voormalige vat bewoner Ben Nevis Schotse Single Malt Whisky naar voren treden.

9,1 Smaak Volle warme whisky doortrokken licht zoetige smaken met wat chocolade en iets karamel. Vettig als olie en goed in balans tussen het oorspronkelijke bier en de vatrijpings kant, waarbij dat laatste nog net iets m,eer de nadruk legt, wat zeker niet stoort, maar juist kenmerkend mag heten in dit bier en het beslist een eigen smaakimpressie geeft. In de afdronk droog en hout.

Spijssuggestie Prima op zichzelf te drinken. Kan bij ongebrande/ongezouten noten, vijgen en/of dadels met gemengde kaasjes. Eendenborstfilet in een cranberry saus. Bruine bonen met rauwe of gekaramelliseerde gele uien en stroop.

8,4

"Zeer mooie complexe smaak met o.a. caramel, vanille, licht houtig, rozijnen, alcohol, appel, druiven, iet bitterig. Mogelijk licht teveel tannines."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Briljante robijn kleurig. Uiteraard bijns geen schuim.

8,6 Neus Licht zoetig, caramle, rozijnen, vanille, houtig, whisky.

8,1 Smaak Zoetig, caramel, complex, fruitig van appel, druiven, rozijnen. Licht plakkerig.

Spijssuggestie Gebraden vlees, zoals biefrstuk, rosbief of lamskotelet. Blauwaderige kaas. Of een zoetig fruitig toetje met licht chocolade karakter.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen