7,8

IV:UUR Broandjoar 1905

IV:UUR (9)

IV:UUR Broandjoar 1905 is een Barley Wine. Een winterbier met verwarmende smaken als rozijnen, kersen, vanille en zoethout.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

IV:UUR Broandjoar 1905 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,8

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Een lekkere zoete barley wine, flink in de alcohol, toch iets dun"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Zwart met crème kleurige schuimkraag

8,0 Neus Bastaard suiker, gebrande mout

8,0 Smaak Zoet chocolade gebrande mout

Spijssuggestie Pittige rijsttafel

6,9

"Een bier met een verhaal, daar wordt ik blij van. Hoewel het verhaal van het broandjoar tragisch is, zit er ook een mooie kant aan. Vrienzenveen werd met koninklijke en (inter)nationale hulp binnen een jaar (228 huizen) weer volledig opgebouwd. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin helder bier met een kleine lichtbruine schuimkraag, nauwelijks koolzuur zichtbaar.

7,0 Neus Geuren van basterd suiker, zoethout, en alcohol

6,5 Smaak Ook in de smaak komt het zoete van suiker en de zoethout naar voren. De body is eigenlijk redelijk dun, zeker gezien het alcoholpercentage. Het gebruik van wat rookmout was een mooie toevoeging geweest aan het bier. De bitterheid in het bier is een absoluut pluspunt.

Spijssuggestie Pittige rijstzoutjes

8,5

"Een goed, diep donkerbruin bier met licht crème schuimkraag. In de neus ruik ik de gebrande mouten, pure chocolade en caramel. Het bier is zoetig en komt overeen met de geur. In de afdronk droog op de tong. Een belevenis om te drinken!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Een goed, diep donkerbruin bier met licht crème schuimkraag

8,5 Neus In de neus ruik ik de gebrande mouten, pure chocolade en caramel.

8,5 Smaak Het bier is zoetig en komt overeen met de geur. In de afdronk droog op de tong.

Spijssuggestie Lekker bij een malse biefstuk

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen