7,6

In de Nacht Orthographie

Brouwerij In de Nacht (31)

In de Nacht Orthographie is een meergranen Blond van 6,5%. Gebrouwen met Gerst, Rogge, Haver, Tarwe en Spelt, vergist met Kveik. De granen zorgen voor een zoetig moutige volmondigheid, de Kveik voegt daar wat fruitige Citrustonen aan toe terwijl de hoppige bitter zorgt voor een mooie balans.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

In de Nacht Orthographie is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,7

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Bier met een goed uiterlijk. Wat apart van geur en smaak. Best vol in de mond, vrij dik, romig, wat kruidig en plakkerig. Nasmaak heeft een kruidige, lichte hop bitterheid."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Het blik opent met een sis, en er komt meteen een flinke hoeveelheid, crème kleurig schuim uit. Het schuim bestaat uit fijne belletjes, is dik, romig en houdbaar. Daaronder bevind zich een licht amber kleurig, bijna helder bier. Resten van de kraag blijven aan de glaswand kleven.

6,5 Neus De geur heeft een gist toon, is licht moutig, licht kruidig, wat zurig met een vleugje vochtige kelder.

7,0 Smaak Vol in de mond, vrij dik, romig, wat kruidig en plakkerig. Nasmaak die een beetje wijnachtig aandoet, heeft een kruidige, hop bitterheid.

Spijssuggestie stamppot

7,2

"Lekker blond bier met een stevige afdronk"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Iets troebel

7,1 Neus Licht granige geurtonen

6,9 Smaak Fijn mondgevoel

Spijssuggestie Kaasplankje

8,7

"Aangenaam bier met een mooi samenspel van mout, fruit en hop. Zal bij veel bierliefhebbers in de smaak vallen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Vrij donker oranjeblond bier, wat mistig met fijn iets gelig wit schuim.

8,3 Neus Fruitig hoppig aroma

9,0 Smaak Het eerste wat je proeft is een zoetige mengeling van mouten aangevuld met een citrusachtige fruitigheid, overgaand in een vrij hoppige afdronk. Het bier heeft een redelijk vol, iets plakkerig mondgevoel met een aangename koolzuurprikkel. De nasmaak is tamelijk zoet maar door de compensatie door de hopbitter niet storend..

Spijssuggestie Zomerse tapastafel

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen