7,7

Grutte Pier Houtgerookte Dubbelbock

Grutte Pier Brouwerij (34)

Grutte Pier Houtgerijpte DubbelBock is een Donker & Rijk bier. Deze kruidige bock heeft een mooie rokerigheid met lichte houttoetsen. De zoetigheid met de kruidigheid van steranijs en zoethout maken dit een mooi verwarmend bier. Dit ongefilterde bier van gemengde gisting heeft een nasmaak die van zoet naar rokerig en kruidig uitloopt.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, Bij het eten
Gisting
Gemengde gisting

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Grutte Pier Houtgerookte Dubbelbock is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,2

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,6

"Lekker bockbier "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,9 Zicht Bruinrood helder tot mistig weinig schuim

7,1 Neus Anijs met een rokerig aroma

8,2 Smaak Zoet rokerig hout anijs in de nasmaak

Spijssuggestie Eind van een herfstige dag zonder wat te eten

7,8

"Een rokerige Bock net duidelijk een kruidig karakter."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Donkerbruin met een gebroken witte schuimkraag.

7,8 Neus Zoet, rokerig en steranijs.

8,2 Smaak Een rokerige, zoete en wat romige smaak. De steranijs, zoethout en mouten geven volle en krachtige smaak. Je moet er wel van houden.

Spijssuggestie Gerookte of gegrilde vleessoorten.

7,2

"Zoals je mag verwachten van een hout gerookt dubbelbock merk je in dit bier de hout toetsen erg goed. Ook heeft het een aangename rokerige smaak. De meeste rookbieren hebben een waterige rooksmaak en weinig body, maar dat is zeker niet het geval. Naast het hout, karamel en de kruidige smaken merk je het rook als extra. Dit is een mooi voorbeeld van een rokerig bier."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Robijnrood troebel bier met een fijne schuimkraag.

7,5 Neus Zoetbittere geur met aroma's van hout rook, anijs.

7,0 Smaak Ook de smaak is zoetbitter waarbij je de tonen van hout goed terug proeft en ook bij de rook smaak merk je toetsen van hout terug. Je merkt nog wat terug van karamel. Ook de nasmaak is lang aanwezig met een rokerige houtsmaak.

8,0

"Dit is een aangenaam Bockbier met tonen van steranijs, munt en een tikkeltje rook. Bijzonder lekker!"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Intensit.
Nasmaak

7,1 Zicht Donker rood, fijn wit schuim.

8,5 Neus Steranijs, munt, tikkeltje rook.

8,0 Smaak Zoetje, munt, steranijs, gebrande mout.

Spijssuggestie Een willekeurige stamppot op een herfstachtige druilerige dag!

7,9

"Bier dat verwarmd op een koude dag"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,1 Zicht Donker doorzichtig roodbruin

7,9 Neus Lichte geur van anijs overstemd door de geur van rook

8,0 Smaak Startend met een anijs smaak geleidelijk overgaand in de rokerige smaak die even blijft hangen

Spijssuggestie Lekker bij winterse kost als stoofpotje.

7,7

"zacht kruidig biertje waarin de caramel overheerst maar ook de kruiden duidelijk aanwezig zijn. voor mij wat te veel koolzuur en zoet."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht roodbruin met onregelmatig off white schuim inzakkend tot blijvend laagje

8,7 Neus rokerig en kruidig caramel aroma. steranijs duidelijk herkenbaar, zoethout blijft op achtergrond.

6,8 Smaak zoetig, kruidig, veel caramel en lichte rooksmaak. mondgevoel is zacht, tamelijk plakkerig en prikkelend door hoge koolzurgehalte. nasmaak is zoet kruidig

Spijssuggestie lekkere rijpe kaas past hier wel bij.

7,4

"Een kruidig bokbier waarbij het houtgerookte element goed naar voren komt"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht Donker amberkleurig met een subtiel doorzichtig schuimlaagje, er is wat koolzuur aanwezig

7,0 Neus Een tintje caramel uit de fles, uit het glas vooral houtig en rokerig, kruidig

7,5 Smaak De zoetheid van kaneel, kruidige anijs en een licht hoppig bittertje, de afdronk is houtig en vooral rokerig.

Spijssuggestie Stoofpot, rijstgerechten

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen