7,2

Goedendag Donker

Brouwerij Toye (3)

Goedendag Donker is een Donker & Rijk bruin bier. De robijnrode schijn maakt het bier al smakelijk vanaf inschenken. De volle smaak van karamel, donkere chocolade en een koffietoets afkomstig van de gebruikte speciaalmouten zal je plezier. De kruidige hoptoets maakt het af!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7-10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Goedendag Donker is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,3

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Best smaakvolle ale"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Robijnrood met mooie crèmekleurige schuimkraag

7,3 Neus Zoetmoutig en fruitig

7,1 Smaak Moutig en fruitig

Spijssuggestie Stokbrood met kaas

6,3

"Geen erg opwindend donker genoemd bier met aanwezigheid van fruit en wat moutigheid. Kent ook een zurig kantje naast de zoet ervaringen. Klein bitter."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

6,3 Zicht Robijnrood en bijna niet transparant. Ruim licht beige en medium schuim, dat geleidelijk wegzakt.

6,3 Neus Moutig, zoetig. (Donker)rood fruit ook waaronder kersen. Hop en gistinvloeden.

6,3 Smaak Mild zoetig (met karamel), tikje kruidig en kenmerken van rood fruit, waaronder bessen. Nasmaak: fruit, bittertje en iets droog.

Spijssuggestie Gerechtjes met fruit.

7,3

"In mijn beleving een goede dubbel waar weinig op aan te merken valt. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Bij het inschenken een troebel bier met een volle schuimkraag

7,3 Neus Geuren van brood en graan.

7,4 Smaak De smaak is zoet met tonen van karamel en koffie. Er lijkt ook iets zurigs in te zitten.

Spijssuggestie Een salade met walnoten of een kaasplankje met geitenkaas.

8,1

"Verrassend, rijk en vol met droppige nasmaak."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mysterieus troebel donker(rood)bruin met stevige schuimkraag

8,2 Neus Kruidig en complexe neus, maakt nieuwsgierig.

8,4 Smaak Vol, rijk, verwarmend met een droppige nasmaak.

Spijssuggestie Stevig vleesgerecht, wild, oude kaas, of gewoon heerlijk van genieten zonder spijs.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen