7,2

Dikke Jan Tripel

Stadsbrouwerij De Dikke (8)

Dikke Jan Tripel is een blond bier (donkergoud) met een mooie romige witte schuimkraag. Het aroma heeft een tikje kaas in de neus. Fruitig. De smaak is licht bitter met een blijvende licht bittere afdronk. Een smaak die blijft hangen. De neus heeft een lichtzoet aroma, taarttoetsen. Het bier is echter mooi droog. Lichte zweem van specerijen laat zich ook opmerken! Licht hoppig. Het bier is goed in evenwicht. Drie soorten hop en evenveel moutvariëteiten maken van dit bier een topper.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Dikke Jan Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,3

Smaak

7,5

Zicht

7,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,3

"Tripel, mooi in balans, gebrouwen met 3 granen en 3 hoppen"

Kees Kremer

10.510

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Goudgeel, licht troebel, mooie fijne stevige schuimkraag

7,3 Neus Mout, citrus, kruiden

7,3 Smaak Moutig, kruidig, citrus, licht bitter met een iets droge afdronk

Spijssuggestie Bbq, stoofpot

7,1

"Een mooie kruidige tripel. Het is dat ik wat verkouden ben, waardoor ik het allemaal niet zo goed ruik, maar voor wat ik nu proef en ruik is dit een prima biertje. Niet een hoogvlieger, maar prima te doen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Nasmaak

7,8 Zicht Een mooie volle schuimkraag met een amber kleurig bier eronder. Koolzuur belletjes zijn veel en actief.

7,4 Neus Beetje zweterige aroma (kaas), lichte hoparoma.

7,3 Smaak Bruisend mondgevoel, Kruidig, met in de afdronk een donker bittertje, lichte karamel smaak.

Spijssuggestie Gegrilde kip, milde kaas.

7,2

"Mooie bittere smaak!"

Gijs Pullen

28.713

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht goudblond, helder, mooie schuimkraag

7,0 Neus licht hoppig en zoet moutig

Smaak fris, wat zoetig en moutig, vooral bitter, ook in de afdronk

Spijssuggestie nassi met kip

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen