7,5

De Werf Hemelsbruin

Brouwerij De Werf (22)

De Werf Hemelsbruin is een Quadrupel. Een bier met harmonie van zachte en zoete tonen en bittere hop. Typerend is de lange afdronk met zacht gebrande bitters.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

De Werf Hemelsbruin is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,5

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"meer van verwacht, door de omschrijving op etiket. Vooral moutig"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht mooi helder van kleur, koperkleurig, lichte fijne schuimkraag

6,5 Neus vooral erg moutig

7,0 Smaak Gebrande mouten voeren de boventoon. voor een quadrupel erg makkelijk doordrinkbaar, zacht in de mond

Spijssuggestie gekruid, vette vis, stevige kazen

7,5

"Een heerlijke quadrupel van 9 % vol. alcohol."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,2 Zicht Donkerbruin van kleur. Idem schuimkraag.

7,1 Neus Licht zurige lucht.

7,5 Smaak Beetje zoetig.

Spijssuggestie Verschillende kaasjes met noten.

7,8

"Een donker roodbruine zurige bier"

Review
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Troebel van kleur

7,7 Neus Een zoete ,kruidige geur

7,9 Smaak Een volle warme smaak

Spijssuggestie Bij een gehaktbal, met rode kool en gebakken aardappeltjes.

7,8

"Een uitgebalanceerde quadrupel voor in het najaar. Met tonen van koriander, rood fruit en chocolade. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Roodbruin met een beige schuimkraag dat snel inzakt. Bier bruist goed maar heeft niet de kracht en ingrediënten om een goede schuimkraag op te bouwen.

7,0 Neus Zoetig, kruidig, koriander, kers, karamel en mout tonen

8,0 Smaak Volmondig gevoel. Iets zoetig. Prikkelend op de tong en keel. Smaaktonen van rood fruit, karamel en chocolade

Spijssuggestie Wild, stoofpotje, chocolade, deserts zoals een dame blanche

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen