6,4

De Prael Milkstout

Brouwerij De Prael (27)

De Prael Milkstout is een bier met maar weinig alcohol. Dat zou je niet zeggen als je voor het eerst kennis maakt met dit donkere bier met geroosterde aroma's. Het gebruik van lactose (melkzuur) haalt de scherpe bittere randjes van de Stout er af. Hierdoor wordt De Prael Milkstout een zachtaardige vriend waar je onbekommerd van kunt genieten.

Details

Bierstijl
Alcohol
4.9%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,4

Het oordeel van de Bierista's

De Prael Milkstout is beoordeeld met een gemiddelde van 6,4 door onze Bierista's

6,7

Smaak

5,8

Zicht

6,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Een zeer toegankelijke stout, met karakteristieke bittere smaak grotendeels in balans gebracht door het romige van de lactose"

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Nagenoeg zwart, met een dunne lichtgetinte schuimkraag

7,0 Neus Aroma van geroosterde mout, met romige geur van koffiemelk

6,9 Smaak Zachtromige smaak, met toetsen van koffie herkenbaar. Lichtbittere nasmaak

Spijssuggestie Vegetarische flamkuchen

7,1

"Verbazingwekkend. Dit zou je een stout voor beginners kunnen noemen. De koffie, mokka, karamel elementen komen goed naar voren. Voor mij persoonlijk iets te mild, maar alsnog zeker de moeite waard. "

Review

5,7 Zicht

7,2 Neus

6,9 Smaak

5,5

"De brouwfout van het hoge koolzuurgehalte gooit roet in het eten. De smaak is goed in balans, maar (waarschijnlijk bewust) niet erg uitgesproken. Zowel in de geur als in de smaak subtiele smaken van chocolade en gebrande mout. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

4,0 Zicht Als je hem inschenkt dan is het erg moeilijk om hem niet over te laten schuimen. Veel te veel, en grof schuim. Donkerkleurig en helder.

6,0 Neus Subtiele geur van gebrande mout, chocolade en iets dat lijkt op alcohol.

6,5 Smaak Droog en zoet tegelijk, best een prima stout ondanks het lage alcoholpercentage.

6,0

"Fles was een gusher, overvloedig veel schuim op het bier en na het inschenken van een glas bleef het schuim uit de fles stromen. De lactose zorgt ervoor dat dit bier een zacht en vriendelijke karakter heeft en de scherpe kantjes omzet in een toegankelijke smaken van mokka, chocolade en koffie. Weinig complexiteit in deze Milkstout die overeind gehouden wordt door de lactose. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht Dit donkere, zwarte bier heeft een enorme schuimkraag. Het schuim is crèmekleurig en grof van structuur.

6,0 Neus Zachte, milde aroma's van gebrande mout, mokka en chocolade.

6,0 Smaak Nasmaak is dankzij de lactose aangenaam. De lactose - melkzuur - haalt de scherpe kantjes van de gebrande bitterheid en maakt de smaak fluweelzacht. Mokka, chocolade en koffie.

6,7

"Het melk karakter komt sterker naar voren dan het stout karakter"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht donker, troebel, dunne bruine schuimkraag, lichte bruis

7,0 Neus melk, lactose

7,1 Smaak lactose, licht zoet

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen