Brouwerij Oproer
Brouwerij Oproer is in 2016 gestart door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker in Utrecht. De brouwerij is ontstaan toen twee brouwerijen uit Utrecht, Rooie Dop en RUIG, fuseerde. Deze brouwerijen exporteerde al naar meer dan 30 landen en dus werd Oproer internationaal bekend. Duurzaamheid, respect voor het milieu & dieren én een Do-It-Yourself houding zijn belangrijke waardes voor Oproer en dat proef je in alles! Niet alleen een brouwerij, maar ook een craftbeer bar én restaurant hebben zich om de brouwerij heen gevormd.
Onze topbieren
Een sprankelende dag bij het Utrechts Bier Festival
Beleef het Utrechts Bier Festival op 25 november in Oproer Biercafé. Ontdek lokale brouwkunst met bieren van Brewpub De Kromme Haring, Brouwerij Eleven en meer.
Verder lezenBiermarathon Utrechtse brouwers
Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.
Verder lezenNieuw: Nachtwerk 2, een dikke Pastry Stout met 11%
De Utrechtse brouwerijen Oproer en Eleven hebben samen een heel dik bier gebrouwen. Nachtwerk 2 is een Pastry Stout van liefst 11%.
Verder lezenOproer trots op glutenvrije Imperial IPA
Oproer brouwerij uit Utrecht is al jaren bezig met het perfectioneren van haar glutenvrije bieren. De eerste Nederlandse glutenvrije Imperial IPA Against The Grain is nu een feit.
Verder lezen