Brouwerij Leidsch Bier
Leidsch Bier brouwerij is opgericht in 2004. Deze receptuur voor nieuwe bieren wordt ontwikkeld in Leiden. Op kleine (0,2 hl) schaal worden proefbrouwsels gemaakt met combinaties van mout, hop en gist; net zo lang tot een uniek, nieuw bier is ontstaan. Een panel van ondernemers en consumenten kiest tijdens een bierkeuring uit een aantal proefbrouwsels het uiteindelijke bier. Tijdens de keuring worden alle aspecten van het bier zoals uiterlijk, schuim, geur en smaak. Speciaal Leidsch Bieren zijn: La Dixième, 4.0% ; Kerstbomenbier, 6.3%, winterbier: Keytown Session Ale, 4.5% : Leidsch Aaipiejee, 6.4%, india pale ale; Leidsch Blond, 6.5%, speciaalbier, blond; Leidsch Kuytbier, 6.0%, kuit; Leidsch Morsporter, 6.1%, porter; Leidsch Pumpkin Raisin Bock, 7.1%, bok; Leidsch Weizen, 5.6%, tarwebier; Pine Tops Boogie Ale, 6.1%, winterbier en de Wintersplinter, 8.5%, porter