8,5

Brettûne No. 21 Gerookte Citroen

Grutte Pier Brouwerij (34)

Deze Bretttune N0.21 is de Grutte Pier Tripel die van 03-01-2019 tot 01-06-2020 in eiken houten vaten heeft gezeten. Voor het afvullen heeft de brouwer citroenen gerookt en het bier hier een maand op laten rijpen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Brettûne No. 21 Gerookte Citroen is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,5

Smaak

7,0

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Een mooi gebalanceerd bier met complexe smaken. Eén om rustig van te genieten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Strogeel, oranje misitg/troebel bier met een fijne schuimkraag die langzaam inzakt tot een dunne laag.

8,5 Neus Friszuur van citrus en appel met een duidelijke geur van eikenhout.

8,5 Smaak De eerste slok heeft een behoorlijk zure smaak met een samentrekkend mondgevoel. Eenmaal gewend komt de smaak van eikenhout naar voren, samen met een frisse citroen smaak. De body is redelijk vol met een fijne koolzuurprikkeling. De nasmaak is zuur, droog, met tannines, maar ook fruitig.

Spijssuggestie Als aperitief met wat lichte hapjes, tijdens het diner bij visgerechten, maar ook later op de avond met romige kazen.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen