8,5

Berging Sailing '19 - Russian Imperial Stout

Berging Brouwerij (35)

Berging Sailing '19 - Russian Imperial Stout is een inktzwart bier dat gerijpt is op bourbon en whisky vaten. Hierdoor is een smaakvol bier ontstaan met een alcoholpercentage van 12,0%.

Details

Alcohol
12.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Berging Sailing '19 - Russian Imperial Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

7,7

Smaak

8,7

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Een prachtige Russin Imperial Stout BA van 12%. Gelegen opvaten van Boutban en daarna op rum vaten. Een pravhtig bier s'avond Met een oude brokkelkaas."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Een mooi zwart bier met een fijne mokka schuimkraag. IBU 82

8,6 Neus Zoete tonen. Duidelijke bourbon en rum aanwezig.

Smaak Mooie smaak, licht cacao. Coffe en duidelijk BA Bourbon en Rum vaten. EBC 157

Spijssuggestie Van ditt bier moet je genieten, rustig aan. En gaat goed samen met een mooie oud brokkel kaas.

8,5

"Gitzwart bier om even rustig van te genieten"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Gitzwart met mooi mokkaschuim

8,0 Neus Geroosterde mout en bittere koffie met duidelijk een rumgeur

Smaak Gerbrande mout en iets fruitig-rood fruit, licht zoetje en iets kruidig met in de verte iets van karamel en rozijnen. Stevig, licht alcoholisch mondgevoel met een stevig bittere koffie afdronk. Smaak van de rum is overduidelijk aanwezig zowel in mondgevoel als in de afdronk. Bier om rustig van te genieten

Spijssuggestie Pure Chocolade

7,4

"Een bourbonrumstout, goed in balans."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Zwart bier met een fijne bruine stevige schuimkraag.

7,2 Neus Een lichtzoet rumaroma vermengd met bourbon.

7,7 Smaak Een zachtronde smaak, met een scherp randje van bourbon, een zoetje van rum en scherpe (bourbon)afdronk.

Spijssuggestie Pittige kaas, kruidige gerechten en zoete desserts.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen