8,1

Stanislaus Brewskovitch Cappu dei Capi

Stanislaus Brewskovitch (15)

Cappu dei Capi van brouwerij Stanislaus Brewskovitch is een zachte Stout. Door het gebruik van lactose is het een zacht bier geworden. Je ontdekt als snel koffietonen, deze van de Siciliaanse Corleone-boon. Dit bier werd voor de eerste keer gebrouwen op de dag dag dat Salvatore Riina (de echte Capo dei Capi) stierf in de staatsgevangenis van Parma.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.3%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
IBU
39

Mijn bieren

8,1

Het oordeel van de Bierista's

Stanislaus Brewskovitch Cappu dei Capi is beoordeeld met een gemiddelde van 8,1 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,8

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,1

"Mooie volle stout"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Zo goed als zwart met grote crèmekleurige schuimkraag

7,8 Neus Gebrande mout koffie chocolade mokka

8,0 Smaak Gebrande mout koffie chocolade mokka

Spijssuggestie Karbonade, saté

8,0

"Een toegankelijk bier waarin bij iedere slok nieuwe smaken te ontdekken zijn. Het alcoholpercentage is verrassend laag voor zo'n vol bier."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker, bijna zwart bier met een licht bruine stevige, iets onregelmatige, schuimkraag die langzaam inzakt tot een dunne laag.

8,0 Neus De geur van koffie en gebrande mout is duidelijk aanwezig, daarnaast heeft het een iets metalige geur.

8,0 Smaak Een zachte romige smaak van koffie en chocolademelk. De fijne koolzuurbelletjes zorgen voor een fris mondgevoel. De koffie smaak blijft met een lichte (gebrande) bitterheid doorlopen in de nasmaak.

Spijssuggestie Diverse kazen, zoete nagerechten, gebraden vlees.

9,2

"Mooie stout, fijne chocolade en koffiegeur. Subtiele koffie en chocolade in de smaak, met een zoetje en bittertje. Lange lichte bittere nasmaak."

Ralph Smit

3.940

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooie bijna ondoorzichtige zwarte stout, mokkakleurige schuimkraag die niet lang blijft liggen.

8,2 Neus Fijne geur van chocolade en koffie

8,0 Smaak Licht bitter, koffie en lichtzoet. Redelijk lange lichtbittere nasmaak

Spijssuggestie Stukje graskaas

7,5

"Mooie volle stout"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Donker stroperig dunne schuimkraag

7,6 Neus Veel geur van mokka

7,7 Smaak Mokka koffie. Goed door drinkbaar. Licht zoete afdronk

7,0

"Een onschuldig donker bier onder het motto "Leave The Gun Take The Stout", refererend aan de naam van het bier: Cappu Dei Capi (Capo Dei Capi is Baas der bazen (bij de Amerikaanse maffia)) en de gebruikte Corleone espresso bio koffie (uit Sicilië). Dit alles mede geïnspireerd door de film The Godfather. Plus lactose (melk suiker) en haver mout, vandaar de aanduiding Coffee Milk Oatmeal Stout. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Alcohol

7,0 Zicht Tijdens inschenken zeer donkerbruin, in stabiel aanzien zwart en ondoorzichtig. Kloeke en stabiele schuimkraag, fijn van structuur en donkerbruin.

7,1 Neus Aangename mokka geur.

7,0 Smaak Duidelijk mokka tonen in de smaak. Deze mag echter wat steviger voor een stout, is nu nog iets vlak en licht. Hiermee wel doordrinkbaar en met niet zoveel alcohol (5,3 %). In de afdronk niet doordringend. Wel wat koffiesmaak en iets zoet.

Spijssuggestie Stevig (donker) gebraden vlees, chocoladetaart, chocolade ijs.

9,0

"Heerlijke volle stout"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht

9,0 Neus

9,2 Smaak

7,9

"Eerste indruk, veel koolzuur, de dop schiet letterlijk van de fles. De geur is prettig, wat geroosterde mouten maar een echte koffie geur kan ik niet echt herkennen. Lekkere stout die ik best vaker zou open trekken."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,8 Zicht Mooi donker bier, met een nog redelijk lichte schuimkraag

7,5 Neus Ruikt prima, maar herken niet de smaakomschrijving als ik er aan ruim.

7,5 Smaak Heerlijke eenvoudige stout, met een kleine hint van koffie, die had best iets meer gemogen. De lactose (milkshake) valt gelukkig mee en is niet heel aanwezig.

Spijssuggestie Heerlijk bij een kaasplankje of een vlees gerecht

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen