8,3

Van Moll Treacle Treat

Van Honsebrouck (Kasteelbier, Brigand) (34)

Van Moll Treacle Treat is een Imperial Stout. Dit bier is een collaboratie tussen Van Moll en Mast Landing Brewing Co. Het bier is gerijpt op Buffalo Trace vaten met stroop, cacao nibs, sinaasappelschil en vijgen.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

Van Moll Treacle Treat is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,3

Smaak

8,8

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Heel mooi donker bruin, bijna zwart, bier dat koud uit de koelkast vooral naar bourbon en koffie ruikt en smaakt. Eenmaal opgewarmd komen er smaken en geuren van chocolade en vanille bij met een lichte koffie bitter in de lange afdronk. Tonen van citrusfruit completeren dit mooie complexe bier."

Ben Maas

8.285

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Schitterend donker bruin tot zwart bier met bruin schuim bestaande uit hele fijne belletjes. Het schuim blijft goed overeind. Over de helderheid valt weinig te zeggen.

8,5 Neus Intense geuren van gebrande mout, koffie, chocolade, vanille en bourbon met een prikkeling van citrusfruit in de boventonen.

8,5 Smaak Volle intense smaken van koffie, donkere chocolade, bourbon en wat vanille. Licht bitter in de zeer lange afdronk.

Spijssuggestie Stoofpotje. Chocolade dessert.

8,0

"Mooi donker bier met veel bruin schuim. Hij smaakt zoals hij ruikt. Intense geuren van koffie, pure chocolade en bourbon. Bij het proeven ook een hint vanille. De smaak blijft lekker lang hangen. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Donkerbruin bijna zwart bier met een flinke bruine schuimkraag met kleine belletjes.

8,0 Neus Sterke fijne geuren van koffie, caramel, pure chocolade en bourbon. Intense geur.

8,0 Smaak De smaak komt overeen met de geur. Lange afdronk. Goed op temperatuur drinken.

Spijssuggestie Gegeten met een stoofpotje, maar bij een goed chocolade dessert zou deze ook zeker lekker smaken.

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen