7,4

Sancti Adalberti Weizen

Brouwerij Egmond (14)

Egmondse Weizen is een Weizenbier gebrouwen naar Duitse stijl, dat wil zeggen met 50% gerstemout en 50% tarwemout. De twee aroma-hopsoorten zorgen voor een subtiele en aangename bitterheid. Het bier schuimt mooi wit, kleurt goud in het glas, is lichtgesluierd en kenmerkt zich door de geur van kruidnagel en banaan. 5% vol.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Sancti Adalberti Weizen is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,2

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Lichte banaan, licht zoet"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,1 Zicht Oranje, helder, goede schuimkraag en lichte bruis

6,6 Neus Lichte banaan, licht zoet

6,5 Smaak Lichte banaan, licht zoet

8,4

"Niet mijn persoonlijke favoriet wel een mooi biertje, enkel iets te heftige smaakoverheersing."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Mooie kleur, nief te troebel maar tevens ook niet kraak helder

7,2 Neus Ruikt duidelijk wat je proeven gaat.

7,2 Smaak Smaak sensatie vind ik iets te sterk.

Spijssuggestie Lekker stukje vlees.

7,0

"Prima doordrinkbare weizen "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Goudgeel troebel met mooie witte schuimkraag

6,5 Neus Moutig en banaan

7,1 Smaak Fruitig banaan en mout

Spijssuggestie Patat met frikadel

7,6

"Een zachte weizen met een licht bittere afdronk. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi troebel, met een stevige schuim kraag

6,7 Neus Kenmerkende weizen luchtje van banaan.

7,5 Smaak Licht zoet, banaan in de afdronk. klein beetje bitter waardoor hij lekker door drinkt

Spijssuggestie Jonge kazen, gegrilde vis

7,0

"Prima weizen, goed doordrinkbaar, maar niet heel uitgesproken "

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudgeel, troebel bier met een volle schuimkraag

7,0 Neus Weeïge geur, tonen van banaan

7,0 Smaak Weeïge smaak van tarwemout, tonen van banaan en kruidnagel

Spijssuggestie Lekker met curryworst

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen