8,5

Rodenbach Vintage

Brouwerij Rodenbach (11)

Rodenbach Vintage is een Belgisch zuur bier. In 2018 won dit bier tijdens de World Beer Awards in Londen de titel 'Best Sour 2018'.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
5-7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Gemengde gisting

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Rodenbach Vintage is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,2

Smaak

7,9

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,1

"Ik heb de 2021 editie gedronken die 24 maanden gerijpt heeft op eiken vaten. De grand cru is al waanzinnig lekker, maar de vintage is nog een tikkeltje intenser en vooral ook complexer. Zeer smaakvol om rustig van te genieten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Rood met een bruine tint en iets mistig, met een laag schuim dat inzakt. Mooie koolzuurpareling in het glas.

8,6 Neus Rood zuur fruit en een hint hout.

9,2 Smaak De eerste aanzet is mooi zuur met een scherp randje. De fruitige rinse smaak gaat over in een zoetje met een droge afdronk en op de achtergrond toetsen van hout.

Spijssuggestie Bijpassend kaasplankje

7,9

"Mooie bier van rodenbach "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Diep rood mooie schuimkraag

6,1 Neus Zuurtje fruitig

6,0 Smaak Fruitig moutig tot eikig

Spijssuggestie Salades vis

7,5

"Behoorlijk zuur bier, wat in balans wordt getrokken door zoete tonen van bessen, en tonen van hout"

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Robijnrood, tweeschijn, met een fijne schuimkraag die vrij snel neerslaat

7,0 Neus Friszuur aroma van rode bessen

7,5 Smaak Redelijk vol zuur, met zoete tonen van bessen

Spijssuggestie Bavarois van rood fruit

8,8

"De vintage 2018 foeder nummer 220. Een heel lekker fris zuur bier."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,6 Zicht Donker rood helder bier. Vrij weinig schuim.

9,0 Neus Rood fruit, eikenhout, een heerlijk zuur fruit aroma.

9,0 Smaak Prachtig volgrijtuig bier. Rood fruit, rozijnen en een hint naar het eikenhout.

Spijssuggestie Volle romige kazen, rood vlees

9,0

"Dit bier is een vintage wat betekent dat het onversneden is, geen blend dus, maar van hetzelfde jaar (hier is dat 2015). Rijpt in eikenhouten foeders en in dit geval is dat No. 195. Voor wie zuur bier niet al te zuur wil, of eens wil uitproberen uitstekend geschikt. Niet voor niets winnaar van belangrijke prijzen. In 37,5 cl fles"

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht (Donker)roodachtig van kleur, vrij helder en vol koolzuur. Karig, medium en gebroken wit schuim, dat direct weg bruist en een kale vlakte overlaat tot het walsen (van het glas) begint. Dan is het voor even terug.

8,9 Neus Prachtig mild en omfloerst zuur in de neus. Ook met iets van de 2-jarige rijping in de eikenhouten foeder. Hints van rood fruit.

9,1 Smaak Malsig in de mond als een goed gerijpt en niet te explosief zuur bier. Wat rood fruit. Kleine scherpte aan een kant, maar er is ook een zoetig kantje doorheen ontstaan, waar wellicht de vatrijping ook mee te maken zou kunnen hebben. In de verte zwaaien wat houttonen heel voorzichtig en terughoudend door de lucht. Een nectar haast, die smeert als honing. Het zuur lijkt hier dus over te kunnen gaan in zoet met bijvoorbeeld rozijntjes.

Spijssuggestie Dit bier verdient de meest uitgelezen romige smaakvolle kazen terzijde (eventueel met noten(smaak). Sommig vruchten ijs ook (cassata), maar ook mokka bijvoorbeeld bestrooid met pistache nootjes. Hoofdgerecht met mooi rood (gekruid) vlees (waaronder bestorven wild).

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen