7,7

Nomada Moose Islay

Nómada Brewing Company (4)

Nomada Moose Islay is een Imperial Stout BA. Zes maanden gerijpt op whiskyvaten uit Islay, Schotland. Dit bijzondere bier heeft uiteraard de geroemde rokerige aroma's, waarom Islay bekend staat.

Details

Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Nomada Moose Islay is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,6

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Een Imperial Stout om niet te licht aan te tillen, gekenmerkt door een zware gang van zaken en om vooral heel rustig en voorzichtig aan van te proeven. Is daarmee dus geen wegklokker en ook niet mis te verstaan in de onderliggende subtiliteit na de allereerste wat heftige confrontatie (in de geur impressies vooral, die in dit geval enigszins misleidend zijn). Mist wel een goede balans qua volledig evenwicht. Enerzijds een rauwdouwer, anderzijds geraffineerd."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

7,6 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Gering bruin en medium schuim, dat meteen terug trekt.

7,6 Neus Zware donker moutige spekkerige geur, hevige toasting mede als gevolg van de vatrijping en de houtinvloeden, wat niet licht in de neus hangt.

7,7 Smaak Gelukkig kalmer in de smaakbeleving met nog wel mout en hout, iets mokka en tikje karamel in de luchtiger zoetere uitloper van deze stout. Niet heel erg bitter en er is nog donker fruit te bespeuren (als bessen). Beetje droog en wat plakkerig gedurende de afloop. Een twaalf pitter in procenten alcohol.

Spijssuggestie Gebraad van bestorven wild. Pittige rood vlees bbq met flinke kruiding.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen