5,2

Neude Weizen

Brouwerij Utrecht (13)

Neude Weizen is een Weizen van 5,5%. Een doordrinkbare Weizen met het bekende zuurtje.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,2

Het oordeel van de Bierista's

Neude Weizen is beoordeeld met een gemiddelde van 5,2 door onze Bierista's

5,3

Smaak

5,5

Zicht

6,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Frisse, goed doordrinkbare weizen met het typische zoetje, maar ook wat gistig en een heel licht bittertje. Niet de typische banaanbom-weizen. Maar dat hoeft een weizen ook niet altijd te zijn. Prima biertje hoor."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Tussen geel en oranje in, redelijk troebel, mooie egale schuimkraag.

7,0 Neus Heel gistig, licht zuurtje en licht zoetig.

6,5 Smaak Soepel, licht romig, zoetje, gist en licht nabittertje.

Spijssuggestie Frisse salades, witvis, kip, maar ook Aziatisch eten, van frisse noedelgerechten tot romige, lichtzoete curry's.

4,0

"Neude Weizen is van stadsbrouwerij Utrecht (handelsnaam van Brouwerij Nederland.nl. Het is bereid met gerst- en tarwemout. Een zeldzame onvoldoende geef ik dit bier want er is van alles mis mee. Jammer dat ie niet schuimt zoals je mag verwachten bij een Weizen. Koolzuur is te weinig. Na 2 minuten kijk je tegen een platgeslagen biertje aan. Ik mis van alles. Vooral smaak want die is er veel te weinig en ook koolzuur , schuim, troebelheid, het depot en de typische (banaan) aroma's. Wel goed doordrinkbaar maar dat is logisch want hij doet wat waterig aan en is te dun voor een Weizen. Voldoet naar mijn idee niet voldoende als Weizen en ook niet als een biertje. Ik heb 'm niet eens helemaal opgedronken en een andere gepakt want ik wilde bier proeven. Krijgt daarom een zeldzame onvoldoende."

Pieter G

8.035

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,0 Zicht geel, heel iets mistig, niet troebel en met te weinig wit schuim dat snel weg trekt

6,0 Neus licht zurig zoals een Weizen maar dan een klein beetje.

4,0 Smaak Een iets te lichte Weizen smaak, ietsje zurig. Verder mis ik mis ik van alles. Vooral smaak want die is er veel te weinig en ook koolzuur , schuim, troebelheid, het depot en de typische (banaan) aroma's. Voor een Weizen is dit ver beneden de maat.

Spijssuggestie Geen idee, dit vind ik geen goed bier.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen