8,5

Moersleutel Wanna Taste My Snowflakes?

Brouwerij De Moersleutel (169)

Moersleutel Wanna Taste My Snowflakes? is een dikke Stout. Gebrouwen met steranijs en vanille uit Madagascar. Vol met rijke chocoladetoetsen.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
44 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Moersleutel Wanna Taste My Snowflakes? is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,5

Smaak

8,1

Zicht

8,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,2

"Heerlijk dikke stout. Lekker toetje. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,8 Zicht Donker met een mooie karamelkleurige schuimkraag.

8,9 Neus Geurig. Veel vanille, met chocolade en een beetje scherpte die aan cayennepeper doet denken.

9,3 Smaak Mooi in balans. Redelijk zoet, maar door de gebrande mout en hoge alcoholgehalte toch goed in evenwicht.

Spijssuggestie Dit is aan toetje op zichzelf, maar zou ook heel geschikt zijn om te combineren met vanilleijs met stroopwafel.

8,9

"Koffie. Stroopachtig. Zoet. "

Marcel Lelie

4.920

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,4 Zicht Zwart. Licht bruine Romige schuimkraag. Wenig koolzuur

8,6 Neus Koffie. Vanille. Alkohol. Chocolate.

8,3 Smaak Vol mondgevoel. Zoet. Alkohol. Na smaak blijft lang hangen

Spijssuggestie Zoete Desserts. Lichte Romige kazen.

8,3

"Een kruidige stout."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Zwart met een kleine beige schuimkraag.

8,2 Neus Gebrande geuren van koffie en chocolade. Het kruidige van anijs en vanille.

8,5 Smaak Gebrande mouten en medium zoet. Koffie, vanille op de voorgrond. Het mondgevoel is zacht, romig en wat plakkerig. In de nasmaak proef ik duidelijk een kruitnageltje.

Spijssuggestie Zoete desserts.

7,5

"Mooi zwart bier, lekker dik."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Zwart bier met een crème-kleurige schuimkraag en grove structuur. Schuimt zakt naderhand wel in.

7,8 Neus Roasty, koffie, chocolade en vanille.

7,7 Smaak Dik bier, een bittertje, de mout is aanwezig en de chocolade. In de nasmaak komt er bij de chocolade een klein zuurtje.

Spijssuggestie Mooie Bourgondische gerechten

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen