8,6

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Rye 19

Gigantic Brewing Company (7)

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Rye 19. Het bier heeft niet minder dan 14,0% alcohol.

Details

Bierstijl
Alcohol
14.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,6

Het oordeel van de Bierista's

Gigantic Brewing Massive! 2019 Barrel Aged Barley Wine Rye 19 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,6 door onze Bierista's

8,7

Smaak

8,5

Zicht

8,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,6

"Bijzondere eigengereide smaak in een bier beperkt tot 1 soort mout (Skagit Pilot Pale Mout) dat heeft mogen rijpen in Rye vaten (van Amerikaanse Rye Whiskey die draait op een hoog percentage rogge (minimaal 51 %) in tegenstelling tot bourbon dat merendeels mais vertegenwoordigd). Valt wat buiten de 'normale' tonen in vatrijpings land, maar tuned tezelfdertijd up tot een boeiend eigen vertoon."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Diep rood/oranje, vrij troebel en vol koolzuur. Gering gebroken wit en medium schuim, dat niet stabiel blijkt.

8,6 Neus Verfijnde vatrijpings geur met randje kokos en hout inbreng.

8,7 Smaak Indringende maar overwegend aangename zoet bittere smaak met mout invloeden van de Skagit Pilot Pale malt. Sterke drank impressie richting jenever/gin/aquavit. Bij gin denk je automatisch jeneverbes en zoiets lijkt ook in de smaak van dit bier te zitten in een over het geheel tikje kruidige indruk (steranijs ook). Er heerst hier - weliswaar op een later moment - droogte in de mond op een houten bodem. Aan de zoetere zijde komt ook kokos weer om de hoek kijken. Slurp een beetje na een slok en proef de scherpere kant. De afdronk geeft bittertoon en droogte.

Spijssuggestie Blokjes komijne- en nagelkaas. Zware gekruide rood vlees gerechten (van wild) en ragouts. Groentenschotels met broccoli.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen