4,9

Gallia L'embüche De Noël

Gallia (4)

Gallia L'embüche De Noël is een Märzen. Ondanks de kerstige naam is dit een Märzen, de traditionele bierstijl van het Oktoberfest. Deze is echter gebrouwen met whiskymout, dat een rokerige en aardse twist aan het moutzoete bier geeft.

Details

Brouwerij
Alcohol
7.0%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

4,9

Het oordeel van de Bierista's

Gallia L'embüche De Noël is beoordeeld met een gemiddelde van 4,9 door onze Bierista's

4,5

Smaak

5,9

Zicht

5,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,3

"Het uiterlijk is al jammer met een zeer matige schuimkraag. De geur is veel belovend, maar de smaak stelt al snel teleur. Het is een vrij ongebalanceerde bier. De rokerige smaak komt te weinig naar voren, waarbij er geen combinatie is met een andere aroma. Hierdoor wordt het een bier met een matige body en vrij zwak. Het bier valt zeker nog wat te verbeteren en er zijn betere te vinden in deze stijl met een rokerige smaak, zoals de Duits & Lauret houtgerookte rook dubbelbock."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,7 Zicht koperrode kleur. De schuimkraag is matig en licht creméachtig. Het bestaat uit grove bellen.

5,5 Neus De geur is al meteen goed rokerig. Verder komt er iets lichts kruidig doorheen. De geur kan beter.

5,0 Smaak De smaak is licht rokerig, maar de body is niet zo goed. Het is aan de wat waterige kant, klein beetje zoetigheid komt er in voor. Er is een korte nasmaak, ook die is niet sterk of intens. Heel lichtjes komt er een bittere nasmaak.

Spijssuggestie Een stuk hertenvlees. Een wat zwaarder vlees.

4,5

"De Franse brouwers omschrijven dit als een Märzen, maar daar lijkt het niet echt op. Bij Märzen verwacht je vol en zoetig, dit bier is eerder dun en rokerig, met turf en hout. Het lijkt meer op een Rauch bier. Niet vies maar ook niet echt geslaagd. Niet echt in balans en vooral rokerig en licht bitter in de afdronk."

Ben Maas

8.375

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Donker koper met moeite een beetje crème kleurig verdwijnend schuim uit grove bellen.

5,0 Neus Een matig intense rokerige neus met wat mout, hop, iets kruidigs en eiken.

4,0 Smaak Rokerig, wat turf, licht gebrande mout en eiken (vat).

Spijssuggestie Geen idee wat hierbij te eten.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen