8,8

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019

Chimay (19)

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019 is een Special. De rijping vindt deels plaats op Amerikaans eiken (60%) en deels op Frans eiken (40%). Aroma's van vanille, citrus en karamel.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

Chimay Grande Réserve Oak Aged 2019 is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,6

Smaak

7,1

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Belgische Klassieker"

Ruud Van Gils

930

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,0 Zicht Wanneer je de Chimay Grand Reserve inschenkt, zullen de diepe, donkere kleur en een stevige, crèmekleurige schuimkraag meteen opvallen. Daarmee hint het bier al naar de aanwezigheid van chocolade en koffiesmaken in het bier.

7,6 Neus De geur van Chimay Grand Reserve is complex en heeft tonen van geroosterde mout, gedroogd fruit en karamel. Ook de geur van cacao is goed te herkennen.

8,3 Smaak Bij de eerste slok proef je meteen al een verscheidenheid aan smaken. De smaak is zacht en rond, met tonen van geroosterde mout, karamel, chocolade, fruit en een hint van kruiden. Zelfs een kleine koffiesmaak is te proeven in het bier. De afdronk is vol en aangenaam bitter. Toch is de nasmaak juist wat zoeter.

Spijssuggestie Er is een gerecht in Mexico met kip in chocolade saus "kip con mole poblano" desserts met chocolade en mokka tonen.

8,7

"Trappist die op een eiken vat heeft gelegen. Jaargang 2019. Deze heeft een complexiteit aan smaken en geuren welke moeilijk te plaatsen zijn. Lekker en genieten! "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Helder roodbruin. schuimkraag is gebroken wit. Grovere schuimbellen.

8,5 Neus Gebrand, caramel en rozijnen met tonen van hout

8,7 Smaak Gebrande mout met lichte tonen van rozijnen. Sterk en alcoholisch. De koolzuur prikkelt op de tong/gehemelte.

Spijssuggestie Engelse Cheddar kaas.

9,1

"Lekker vol. Het eik is duidelijk te proeven. Stevig bier maar goed meerdere glazen van te drinken"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,9 Zicht Mooie donkere kleur. Beetje rood.

7,9 Neus Misschien iets te koud bij het inschenken maar na eventjes wenden aan de temperatuur kwam de geur mooi vrij

8,9 Smaak Soepel. Direct en mond vol maar oorkeur ruimte om

Spijssuggestie Franse kazen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen