Brouwerij Bruut Bier
De Amsterdamse bierbrouwerij Bruut is opgericht in 2014. Je kunt ze kennen van bieren als Eigenweiss, Gajes, Lazarus en Saison Bruut bijvoorbeeld.
Alles draait hier om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. Grenzeloos enthousiasme en passie voor speciaalbier staan voorop in de bedrijfsvoering van Bruut bier.
Duurzaamheid en aandacht, dat is volgens eigenaren Sander en Ward dé manier om goed bier te brouwen. Zij vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Alle recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Daarnaast brouwen zij het liefst met biologisch geteelde granen die zoveel mogelijk van agrariërs uit de nabije omgeving gekocht worden. De brouwerij in Amsterdam voorziet in de toekomst ook in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en zal nagenoeg geen emissie noch afval kennen.
De ondernemers staan in de startblokken en zijn druk bezig met de voorbereidingen om zich te vestigen als duurzaam opererende nanobrouwerij in het hart van het Cruquiuseiland. Hier wordt Huisje Insulinde, dat ooit dienstdeed als hoofdkantoor van de voormalige Oliefabriek Insulinde, afgebroken en oude glorie opgebouwd. Bruut bier zal daar dan ook intrekken!