6,9

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016

Birra Baladin (17)

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is een Bière Brut. In dit geval een Barley Wine met champagne-achtige afdronk. Tonen van karamel, kruidigheid en houttanines.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Birra Baladin Metodo Classico Riserva 2016 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Metodo Classico klinkt naar champagne of anders mousserende wijn, maar dat vergelijk gaat niet helemaal op. Het bruist weliswaar en is fruitig, maar de smaakervaring is toch wat anders. Niet ten nadele maar iets wranger bitter en gaat daarmee een eigen weg. Kan wel in flûtes (of andere champagne glazen) geschonken worden bij vissige bijgerechtjes, die zijn belangrijk om het bier gestand te doen. Gebrouwen in 2016 en volgens de champagne methode (dégorgement) ontgist in 2017, nadat die hier wel degelijk zijn werk heeft gedaan."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Bitter
Fruitig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Mooi oranje van kleur, enigszins troebel en rijk aan koolzuur. Beperkt wit en medium schuim dat even bruist als champagne en direct weer weg is.

7,0 Neus Hele lichte iets fris fruitige geur.

6,9 Smaak Crèmig fruitig smaak vertoon met klein bitter. Breed spectrum van wit tot geel en oranje fruit: wat appel, perzik maar ook abrikoos, sinaasappel. Droog is ie zeker en wat beperkt in smaakontwikkeling. Er is dan ook niets spannends meer onder de deken behalve nog wat onduidelijke kruidige koekkruimels. In de afdronk droog.

Spijssuggestie Gebakken platvis (schol, schar, tong enzo).

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen