7,5

Berging Brouwerij BW18

Berging Brouwerij (35)

BW18 van de Berging Brouwerij is een smaakvolle Barley Wine. Dit verwarmende bier is gebrouwen met toevoeging van 60% cognac en 40% champagne. Hierdoor ontdek je tonen van jasmijn, acacia, vanille, eikenhout en fruit. Een bier om even goed voor te gaan zitten!

Details

Bierstijl
Alcohol
10.2%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Berging Brouwerij BW18 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,5

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Het schuim van deze Champagne Cognac Barley_Wine staat na opening direct op het punt de fles te verlaten met reeds wat tegemoet waaiende geur. Eenmaal opengemaakt en ingeschonken stuift een gelukkig net niet parfumachtige geur in het rond. Champagne idee in het begin met het schuim, meer iets van houtvat rijping op het laatst. Champagne slaat hier echter meer op Fine Champagne en de kwaliteit van de cognac die is geinfuseerd tijdens het brouwen. Jammer genoeg mist perfecte balans in dit bier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donker rood. Vol goed stabiel, iets grof lichtbruin schuim.

7,5 Neus Ietwat zoet/zurige chocolademout achtige met bosvruchten geur.

7,6 Smaak Volmoutige romige smaak met zeer bittere chocolade, donkere bosvruchten (zwarte bessen, braam). Wat dieper zit er hout en cognac (infused in het bier). Alles verwarmend met op het laatst iets hars. In de afdronk wat houtig en harsig. Erg bitter, eigenlijk te bitter en dat is wat jammer.

Spijssuggestie Laat zich vermoedelijk goed paren met parelhoen en ander (wild) gevogelte.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen