7,9

Zillertal Weißbier Hell

Zillertal Bier (8)

Zillertal Weißbier Hell is een amberkleurige Weizen. Een fris en fruitig bier dat vol van smaak is en natuurlijk troebel.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Zillertal Weißbier Hell is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

8,2

Smaak

7,5

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Erg lekker zoet biertje, met tonen van banaan. Ruikt lichtmoutig en gistig, met een typische weizenkleur. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.

7,9 Zicht mooi mistig van kleur

8,2 Neus je ruikt de moutigheid. Ook tonen van banaan vind je terug.

8,1 Smaak Erg zoet van smaak, door de tarwemout. Ook lichte tonen van banaan en kruidnagel komen naar boven door de gist.

Spijssuggestie vis of gevogelte

7,5

"vol en fruitige Weißen "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht zeer donkergeel/oranje-amberkleurig en troebel met mooie blijvende schuimlaag

7,5 Neus zoetmoutig, bloemig, fruitig, banaan

7,5 Smaak zoetmoutig, bloemig, fruitig/banaan en iets fris prikkelend. redelijk vol mondgevoel/iets bisquit, zoetmoutige, fruitige en fris prikkelende afdronk.

Spijssuggestie Weißwürst, broodkrakelingen en zoete mosterd

7,7

"Lekkere volle fruitige weissen"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Troebel Goudgeel met mooie schuimkraag

7,9 Neus Lekker fris en fruitige tonen

7,6 Smaak Volle smaak , goede weissen

Spijssuggestie Schweinefilet

8,5

"Heerlijk, verfrissend, zeer vol van smaak."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Ondanks dat de Weizen hell is, of zoals de Zillertaler zegt "a Helles woas bier" is het bier prachtig troebel en heeft een diep gele kleur.

6,7 Neus Ik ruik fruit. maar ook tarwe.

9,5 Smaak Geweldig. fruitig met een boventoon van banaan, maar ook is de alcohol aanwezig. prachtig in balans wat mij betreft.

Spijssuggestie Gegrilde schweinehax met sauerkraut (bij iedereen bekend) maar ook zeker Tiroler Gröstl (een aardappel gerecht met rundvlees en spiegel ei)

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen