9,3

Welde Badisch Gose

Brouwerij Weldebräu (1)

Welde Badisch Gose is een zurig bier gebrouwen met kleine hoeveelheden zout en korianderzaad. Fijn doordrinkbaar en vol van citrusachtige tonen. Een mooie dorstlesser!

Details

Bierstijl
Alcohol
4.6%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
4-6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,3

Het oordeel van de Bierista's

Welde Badisch Gose is beoordeeld met een gemiddelde van 9,3 door onze Bierista's

9,4

Smaak

9,0

Zicht

8,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Het bier met tot nu toe mijn hoogste rating. Heerlijk zacht en romig met een licht zuurtje. Een lekkere banaan nasmaak. En nog redelijk licht ook. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

9,0 Zicht Mooi hazy, oftewel troebel met oranje kleur

8,8 Neus Zuur

9,7 Smaak Licht zuur, hoppig, romig, banaan nasmaak.

9,1

"Gose is een oude bierstijl uit de Duitse steden Goslar en Leipzig (18e/19e eeuw), die lang weg was, maar later in de twintigste eeuw weer herontdekt en opgepakt is. Met als kenmerken zuur en zout. Deze Badisch Gose van Weldebräu is een bijzondere ervaring met net weer eens een ander bier. Terecht teruggekeerd. Een godendrank om te blijven drinken. In ieder geval een feestje om te proeven bij oesters."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

8,9 Zicht Goudgeel, troebel. Vol stabiel wit grof schuim.

9,0 Neus Wat ziltig moutige geur. Iets zuur.

9,1 Smaak Aangename ronde romige volle smaak. Een zachte weldaad voor de smaakpapillen. Inderdaad even een (zee)golfje met zout, dat een aangename tinteling aan het geheel geeft. Ergens iets grassigs ook, beetje aards kan je zeggen. In de nasmaak tikkeltje zuur, ziltigheid en wat bitter.

Spijssuggestie Alles uit de zee, met name oesters, gekookte mosselen, zeevruchten.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen