Münchener Dunkel
Münchener Dunkles is een ondergistend en gefilterd bier, gebrouwen. Tijdens het brouwproces is veel Münchener mout gebruikt, die zo typerend is voor de rijke smaak van dit biertype. De smaak is vol, zacht en zoet met tonen van brood, karamel en toast, waarbij ook aroma's van noten en chocolade kunnen voorkomen. In de verte zijn de hopgeuren waarneembaar. Van veel bitterheid is geen sprake. Münchener Dunkles is minder dik en zwaar dan een Doppelbock en is zoeter en minder gebrand dan een Schwarzbier.Zicht
De kleur varieert van diep koper tot donkerbruin. In het bruin zijn vaak rode tinten waarneembaar. Het bier is helder en heeft een stevige, romige schuimkraag, die meestal een beige kleur heeft.Geur
De kenmerkende aroma's van donkere moutsoorten kom je volop tegen. Brood, toast, karamel en soms wat noten en zelfs chocolade. Achterop het toneel staan de hoparoma's, die weliswaar geen hoofdrol spelen, maar wel degelijk van belang zijn voor het totale samenspel.Smaak
De Münchener mout drukt zijn stempel ook op de smaak. Zoet met brood- en toastsmaken en een vleugje karamel, zonder dat dit dik en plakkerig wordt. Een duidelijk herkenbaar ondergistend bier met een clean karakter.Algemene kenmerken
Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 40-80 EBC Bitterheid: 20-25 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Karbonade, barbecue en milde kaassoorten Bekende voorbeelden: Paulaner Original Münchner Dunkel, Augustiner Dunkel, Weltenburger Kloster Barock-DunkelBestel de Bierista® Bieropleiding
Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.