Faro
Faro staat van oudsher bekend als één van de goedkoopste biertypen. Het werd vroeger vooral gedronken door vrouwen en kinderen. In die tijd werd Faro gemaakt van oude Lambik en Lambic-wort dat aan het gisten werd gebracht. Nu is Faro vooral gemaakt van zure Lambic, die wordt aangezoet. Het bier heeft een dunne body en geeft een samentrekkend gevoel in de mond vanwege het zuur. Tegelijkertijd - hoe opmerkelijk - ervaar je een plakkerig gevoel door toegevoegde zoetheid (veelal suiker).Zicht
De kleur van Faro is goud tot koperkleurig Het bier is licht mistig tot helder en heeft weinig, ongelijkmatig schuim.Geur:
Faro is in die zin een opmerkelijk bier omdat het zowel zoete aroma's bevat als zurige en melkzurige geuren. Fruitige tonen zijn ook vaak duidelijk te onderscheiden.Smaak:
Net als in de neus is de smaak ook zowel zoet als zuur. Het smaakpalet geeft ook fruitige tonen.Algemene kenmerken
Alcoholpercentage: 4,5-6,0%Kleur: 20-45 EBC
Bitterheid: 6-20 EBU
Gisting: Spontane gisting met nagisting op fles Glas: Tumbler Serveertemperatuur: 5 - 6 graden Celsius Bier-spijs combinaties: Fruitsalades, witvis, jonge romige kaassoorten Voorbeelden: Lindemans Faro, Boon Faro
Bestel de Bierista® Bieropleiding
Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.