Brown Porter
De Engelse stijl Brown Porters hebben geen geroosterde en gebrande moutkarakters. De Brown Porter heeft een lage tot medium moutzoetheid met tonen van karamel en chocolade. De hopbitterheid is medium. De Brown Porter is zachter en heeft meer karamel dan de Robust Porter, maar minder alcohol en body. De stijlen Porter en Stout liggen dichtbij elkaar. Vaak wordt de Porter gezien als voorloper van de Stout.Zicht:
Een Brown Porter kan in kleur variëren van roodbruin tot bijna zwart, is vaak helder en heeft een ongelijkmatige, bescheiden schuimkraag, die inzakkend is.Geur:
Moutige geuren, gebrande mout, karamel, chocolde met soms wat fruitige of dropachtige toetsen.Smaak:
Gebrande moutige smaken met overwegend zoet, aroma's van karamel, chocolade en een medium bitterheid.Algemene kenmerken
Alcoholpercentage: 4,5 - 5,5% Kleur: 50-90 EBC Bitterheid: 25-40 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Pint Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde steak, pittige kaassoorten, chocoladedesserts Bekende voorbeelden: Brand, Sierra Nevada, Fuller'sBestel de Bierista® Bieropleiding
Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.