6,9

Schneider Weisse Cuvée Barrique Tap X 2016

Schneider Weisse (16)

Schneider Weisse Cuvée Barrique Tap X 2016 is een Dubbelbock. De brouwerij laat TAP6 Aventinus en Aventinus Eisbock enkele maanden rijpen op eikenhouten Chardonnay-vaten voordat ze worden verenigd tot een smakelijke cuvée.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Schneider Weisse Cuvée Barrique Tap X 2016 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,6

Smaak

7,2

Zicht

7,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,0

"Een combinatie dubbelbock & zuur tarwebier gerijpt op eikenvaten. Van beide soorten komen de smaken aan bod. Zelf ben ik geen liefhebber van zuur bier dat is voor mij dan ook te sterk aanwezig in dit bier."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht In het licht ziet het uit als een rood wijntje, helder, als het troebele naar de bodem is gezakt. Geen schuim, maar dat zie ik vaker zo bij zuur bier.

6,0 Neus De zure geur heeft de overhand.

5,0 Smaak De zure smaak heeft de overhand.

Spijssuggestie Schneider: Hertenvlees of chocolade truffels na.

5,7

"Als je van wijn houdt is dit vast een favoriet. Mijn smaak is het absolut niet. Ik mis de bitterheid en de zoete mout smaak. Ook de smaken van de oorspronkelijke bieren herken ik weinig terug. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,4 Zicht Erg donker, geen kraag. Troebel. Beetje pruim kleurig.

7,5 Neus Zuur, druivig.

5,6 Smaak Een en al zuur.

Spijssuggestie Oude kaas.

8,5

"Een blend van twee hoogwaardige bieren. Het rijpen op wijnvaten maakt het een bijzondere verschijning. En, slurpen mag."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,2 Zicht Donkerrood tot bruin, geen schuim.

8,5 Neus Het zure van de druiven, licht muf van het hout, fruitig.

8,7 Smaak Zuur maar ook zoet, in de nasmaak nootachtige smaken. Je moet slurpen voor de verfijnde smaken, geen allermans vriend.

7,5

"Dit bier blijkt het best slurpend gedronken te worden als wijn willen al de aspecten tot hun recht komen in de toegepaste mix van Starkbiere (zijnde TAP6 Mein Aventinus en Aventinus Eisbock) na de vatrijping op hout. Kan nog langer bewaard worden en zich zeker verder ontwikkelen naar een waarschijnlijk mildere smaak."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

7,4 Zicht Donker bier dat nauwelijks schuim kent, dat onmiddelijk weg bruist en ook niet meer terug op te roepen is door het glas te walsen.

7,5 Neus Duidelijk zurig in de neus bij aanvang, maar ook wat bloemig. Licht vermoeden van rijping in eiken wijnvaten (neemt later tijdens het proeven wat toe) met aangename houtimpressie.

7,5 Smaak Zuur maar met zoet als tegenhanger. Hoofdkenmerk blijft de zurigheid, dus echt voor de liefhebber. (Donker)rood fruit wordt ruimschoots meegevoerd door het proeven heen. Beetje rozijntjes/krentjes/noten. Kenmerken van gerijptheid, ook door de flinke gistresten onder in de fles. In de afdronk kalm en droog.

Spijssuggestie Vaak lastig zure bieren maar denk aan kip met citroen. Gedurfd bij Ca­nard à l'oran­ge. Bruine (of anderskleurige) bonen met rozijnen en stroop.

6,7

"Donker-rood/bruin bier, met een zeer aanwezige geur van rood fruit."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Roodbruin bier, van het schuim blijft niets over.

6,5 Neus Roodfruit, kruik/blauwe bessen, zuur en hout.

6,4 Smaak De smaak is samentrekkend, iets zurig met een droog bittertje. De afdronk begint met koolzuur. Het eindigt met het zure van blauwe bessen.

Spijssuggestie Hertengerechten of als digistief met chocolade

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen