7,6

ROTT. Ontbijt

ROTT. Brouwers (16)

ROTT. Ontbijt is een koffie Stout met havermout en koffie. Donker van kleur en rijk van smaak. Tijdens de Dutch Beer Challgene werd ROTT.ontbijt bekroond met een zilveren medaille in de categorie Stout/Porter.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

ROTT. Ontbijt is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,7

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Het zou een interessant experiment zijn om dit bier te drinken in plaats van het gebruikelijk bakkie pleur. In de avond laat het zich in elk geval goed smaken."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder zwartkleurig bier met een licht bruine schuimkraag van 2 vingers van gemiddelde structuur.

7,0 Neus Geur is niet sterk aanwezig maar ruikt licht naar koffie.

7,5 Smaak In de smaak is het ook koffie wat de klok slaat met een mooie scherpe koffiebitter. Prettig mondgevoel.

Spijssuggestie Boterham met hagelslag

7,6

"Een mooi donker bier met koffie smaak. Heerlijk."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Zwart bier met een fijne schuimkraag.

7,8 Neus Gebrande koffie aroma's. Doet ook snel denken aan pure chocolade.

7,6 Smaak Zachte smaak. Donkere koffie smaak. Koffie bittertje.

Spijssuggestie Dessert, pure chocola.

7,9

"Qua reuk dacht ik eerst aan chocolade. Qua smaak meer uitgesproken koffie. Donker, koffie, bittertje. Smaakt goed. Voor een stout niet heel zwaar. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Donker

7,9 Neus Chocolade is het eerste waar ik aan dacht

8,0 Smaak Koffie, zacht, bitter

7,5

"Niet een bier waar je er meerdere van achter elkaar zal drinken maar op het juiste moment juist prima om van te genieten"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,6 Zicht Donker bier met een bescheidde licht bruine schuimkraag

7,6 Neus Heerlijke koffie geurend

7,4 Smaak Licht bitter wat moutige en stevige koffie smaak

Spijssuggestie Lekker in combinatie met een zoet dessert

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen