8,5

Omnipollo Gimbagagompa

Omnipollo (27)

Omnipollo Gimbagagompa is een Coffee Vanilla Granola Imperial Stout. Een donker bier met een alcoholpercentage van 11,0%.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Omnipollo Gimbagagompa is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,6

Smaak

8,5

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Veelzijdige stout gezien alleen al de rijkheid aan componenten en smaakwendingen. Zoet, bitter, mokka, vanille, bonbons maar ook granola (mengsel van geroosterde granen, zaden en pitten) van alles kom je tegen en dat maakt het bier wel spannend en de moeite waard. Behoort ook weer tot de spelletjes met Stout bieren van Omnipollo (Stockholm in Zweden), die vele kanten op kunnen gaan. Het zorgt in ieder geval steeds wel weer voor verrassende complexerigheid in het spel dat gespeeld moet worden om de raadsels te ontrafelen en om tot de kernen van dit alles te kunnen doordringen. Al dient ook gewaarschuwd te worden tegen te overdadig streven door de brouwerij. Overigens is het bier zelf gebrouwen bij Brouwerij De Molen in Nederland."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol

8,5 Zicht Zwart en ondoorzichtig. Redelijk aanwezig fijn en lichtbruin schuim, dat redelijk stabiel is.

8,5 Neus Dikke mokka, maar vooral ook (hazel)noten (zit daarmee tegen de granola aan) en bonbons geur.

8,6 Smaak Crèmige, nootachtige, licht vette en iets scherpe smaak met behoorlijke bittertoon (gebrande mout, hop en wellicht ook granola kunnen hier debet aan zijn). Versluierde mokka van vooral koffiebonen en donkere chocolade. Vanille floreert achter in de mond met zoetige bonbons (wat fondantachtige smaak geeft). Een veelzijdig beeld van componenten en smaken kortom.

Spijssuggestie Niet perse bij spijs, maar proberen met een doosje ware top bonbons erbij van een specialist. En snoepen en genieten maar.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen