6,3

Kolk Tripel

Kolkbier (2)

Kolk Tripel is afkomstig uit het historische schippersdorp Vreeswijk. Kolk bier wordt gebrouwen met water uit de kolk van de oude sluis De opbrengsten van het bier komen ten goede aan projecten binnen Vreeswijk. De Tripel is een krachtige blond bier met herkenbare smaak van frisse kruiden.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.2%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,3

Het oordeel van de Bierista's

Kolk Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 6,3 door onze Bierista's

6,8

Smaak

7,0

Zicht

5,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Serieus, is dit echt een Tripel? Ik proef een wijn-zurig bier die doet denken een Kriek op anabole steroiden. Ondanks dit is het wel een fris bier dat je makkelijk (te) snel weg drinkt maar ook dit kan ik niet rijmen met een Tripel. De 9,2% procent alcohol is nauwelijks waarneembaar. Kortom in alle opzichten herken ik hier geen Tripel in maar desondanks is dit wel een aardige fris-zure dorstlesser. Kolk is een zogenaamde 'koude' brouwer die de opbrengsten beschikbaar stelt aan plaatselijke goede doelen in Vreeswijk. Het bier wordt echter niet in Vreeswijk gebrouwen. De échte brouwerij die dit bier elders in opdracht maakt, gebruikt water uit de kolk van de sluis bij Vreeswijk. Nou klinkt dat best wel ambachtelijk en natuurlijk maar ik heb dat water in die kolk vaak genoeg goed bekeken... mag hopen dat ze het heel goed hebben gezuiverd voordat het de ketel in ging ;-)"

Pieter G

8.035

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Abrikooskleurig en troebel met wit zakkend schuim.

5,0 Neus Overheersend zuur en verder weinig waar kunnen nemen.

6,8 Smaak Overheersend wijnachtig zuur dat mij deed denken aan een Kriek op anabole steroiden. Van de 9,2% alcohol, hop, mout, kruiden, nauwelijks iets geproefd dat ik kan beschrijven... Kan het zijn dat het overheersende zuur de overige smaakwaarneming de das om doet? Maar het gekke is dan toch wel het volgende; als je even vergeet dat dit bier als Tripel wordt gepresenteerd dat je dan toch wel een fris-zure drank hebt die je (te) snel weg drinkt om de dorst te lessen. Als Tripel een dikke onvoldoende maar vanwege de merkwaardige dorstlessende doordrinkbaarbaarheid geef ik toch een voldoende.

Spijssuggestie Geen idee waar ik dit mee zou willen combineren...zure haring misschien?

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen