8,3

Kees Vanilla Sky

Brouwerij Kees! (145)

Kees Vanilla Sky is een Imperial Pastry Stout. Het bier is gebrouwen met drie verschillende soorten bonen: Cacao, Vanille en Tonka.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

Kees Vanilla Sky is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,4

Smaak

8,0

Zicht

8,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"Pastry Stout met vanille & karamel."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Zwart bier, met meekleurend, snel verdwijnend schuim.

9,0 Neus Gebrande gerstemout, vanille en karamel.

9,0 Smaak Gebrand, zoet en karamel. Warme afdronk.

Spijssuggestie Crème Brûlée

8,0

"Een hele bijzondere en mooi donkere stout. Zoet, bloemig, vanille en in de nasmaak weer typisch stout met chocolade, koffie en een bittertje."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Een diep extreem donkere stout met een bruine/mokka kleurige schuimkraag

8,3 Neus Bijna bloemige geur met een ondergeur van vanille, chocolade en gebrande mout

7,5 Smaak Crème smaak, zoetig en duidelijk vanille. In de nasmaak weer droog op de tong, chocolade en koffie. Heel bijzonder.

Spijssuggestie Lekker bij een ijsdessert. Ik denk ook wel lekker bij wild vlees.

7,9

"Weinig schuim en zwart biet, niet echt uitnodigend. De geur van de tonkaboon maakt wat meet lis in dit bier."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Zwart bier met wat crème-kleurig schuim aan de glaswand.

7,7 Neus Speculaaskruiden, kaneel en vanille, ofwel de geur van de tonkaboon.

8,8 Smaak De smaak is zoet, alcoholisch, plakkerig. In de afdronk bots de vanille tegen de kaneel, bitter overheerst daardoor. Dit kan ook de eigenschap van de boon. Uiteindelijk proef ik ook drop en laurier.

Spijssuggestie Vleesgerechten en gevogelte.

8,4

"Zoet chocolade en natuurlijk vanillie."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Zwart dik met donker schuim wat amper te zien is.

8,5 Neus Vanillie koffie en chocolade.

8,3 Smaak Heel dik vanillie chocolade en koffie.

Spijssuggestie Wild stoofvlees stoofpotjes en pure chocolade.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen