7,9

Jovius Tripel

Brouwerij Jovius (8)

Jovius Tripel is een Tripel. Het bier is gebrouwen met sinaasappelschil, paradijszaad en kardemom. Dit laatste komt van een varenachtige plant uit de gember familie die zijn oorsprong vindt in India.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.1%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Jovius Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,9

Smaak

6,9

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,9

"Dit is een blijvertje voor mij, deze mooie ambachtelijke Jovius Tripel, hoort bij mijn favoriete bieren terwijl ik eigenlijk niet echt een Tripel liefhebber ben. (misschien is dit aan het veranderen ;-) Komt misschien mede doordat de alcoholsmaak bij deze Tripel niet zo overheersend is zoals ik bij veel andere Tripels ervaar. Daarom het hoogste cijfer dat ik een Tripel tot heden heb gegeven! "

Pieter G

8.035

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,9 Zicht Abrikooskleur troebel, wit schuim dat snel weg trekt

7,5 Neus Zoet moutig en een beetje de geur van roomboterbabbelaars

7,9 Smaak Eerst warm, zoet en alcoholisch. Dan volgt snel een smaak van sinaasappelschil en een fijne kruidigheid. Een beetje pittig ook, dat zal de kardemom zijn. Ook proef ik een kruidig zuurtje, dat zal het paradijszaad zijn. En dan plotseling uit het niets is daar een mooie nabitter in de afdronk die samen met de alcohol even blijft nahangen. Heerlijke Tripel.

Spijssuggestie Lekker bij Duits roggebrood, dik belegd met Yorkham

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen