9,5

Hopperveld Kom uit de Cask

Brouwerij Hopperveld (3)

Hopperveld Kom uit de Cask is een Tripel. Met trots en voor de trots gebrouwen. Deze speciale Tripel is gebrouwen vanuit de gedeelde liefde voor bier van Brabantse schavuiten. Het samenbrengen van twee werelden zorgt voor mooie resultaten. Zo ook bij dit bier dat gelagerd heeft op eiken en cognac. Het typeert zich door het subtiele rokerige karakter van geroosterd eiken en de frisheid van mooie hopsoorten.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,5

Het oordeel van de Bierista's

Hopperveld Kom uit de Cask is beoordeeld met een gemiddelde van 9,5 door onze Bierista's

10,0

Smaak

9,5

Zicht

10,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Prachtig gelukte Tripel met een niet te zware moutbody en tonen van geroosterd eikenhout en cognac."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,5 Zicht Mooie donker gouden kleur en een grove schuimkraag. Mooi in het koolzuur, niet te heftig.

10,0 Neus Gebalanceerd, maar complex genoeg om keer op keer nieuwe geuren te ontdekken. Banaan en versgebakken cake wisselen af met geroosterd eikenhout en amandel.

10,0 Smaak Heerlijk vol van smaak, maar toch niet te zwaar. De hopsoorten laten fruittonen achter, waarna amandel en hout het overnemen. Mooi fris en dus ook een dorstlesser.

Spijssuggestie Rundvlees, carpaccio, beenham, gepekeld vlees en stevigere kazen.

Kerstdiner 2024: De ultieme biergids voor een verrassend feestmenu

Ontdek hoe je van je kerstdiner een bijzondere bierproeverij maakt met onze tips voor food pairing en bewust genieten.

Verder lezen

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen